Τα μεγαλύτερα μερίδια δημητριακών PL σε όγκο και αξία σημειώνονται στα υπέρ μάρκετ (17,5% και 9,5% αντίστοιχα), ενώ ακολουθούν τα  μεγάλα σούπερ μάρκετ με 16,6% και 10,2%. Τη μικρότερη συμμετοχή PL στο σύνολο των πωλήσεων της κατηγορίας σε όγκο και αξία έχουν τα μικρά σούπερ μάρκετ με 6,9% και 3,5% αντίστοιχα. Τα μερίδια αυτά αφορούν στην εβδομάδα από 23-29/3/2009. Συνολικά, οι πωλήσεις των PL στη συγκεκριμένη κατηγορία, κατά την εβδομάδα μέτρησης, ήταν 256,33 χιλ. κιλά και 2,1 εκατ. ευρώ.

Γεωγραφική κατανομή μεριδίων

Η Κρήτη βρίσκεται στην πρώτη θέση, από άποψη μεριδίων σε όγκο και αξία πωλήσεων δημητριακών PL, με μερίδια 14,7% και 7,7% αντίστοιχα. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Πελοπόννησος (12,5% σε όγκο και 6,5% σε αξία). Την εβδομάδα 23-29/3/2009 το μερίδιο πανελλαδικά των πωλήσεων PL δημητριακών, σε σχέση με το σύνολο των πωλήσεων της κατηγορίας, ήταν 13,3% σε όγκο και 7,2% σε αξία.

Ταυτότητα έρευνας

Η έρευνα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την IRI Hellas AEE στο σύνολο των τυποποιημένων καταναλωτικών προϊόντων που πωλούνται μέσω των σούπερ μάρκετ. Από αντιπροσωπευτικό δείγμα 323 καταστημάτων, προερχόμενο από 35 και πλέον λιανεμπορικές αλυσίδες όλων των μεγεθών, λαμβάνονται στοιχεία πωλήσεων scanners, τα οποία με την κατάλληλη στατιστική προβολή καλύπτουν όλη την αγορά των σούπερ μάρκετ.

Τα στοιχεία αυτά παραχωρούνται κατ’ αποκλειστικότητα στο greekretail.gr από την IRI Hellas ΑΕΕ. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των ανωτέρω χωρίς την έγγραφη άδεια της IRI Hellas ΑΕΕ, της οποίας αποτελούν ιδιοκτησία.