Τα μεγαλύτερα μερίδια χυμών PL σε όγκο και αξία σημειώνονται στα υπέρ μάρκετ (16,3% και 9,4% αντίστοιχα), ενώ τα μικρά σούπερ μάρκετ έχουν τη μικρότερη συμμετοχή PL στο σύνολο των πωλήσεων της κατηγορίας. (9% μερίδιο σε όγκο και 4% σε αξία). Τα μερίδια αυτά αφορούν στην εβδομάδα από 20-26/9/2008. Συνολικά, οι πωλήσεις των PL στη συγκεκριμένη κατηγορία, κατά την εβδομάδα μέτρησης, ήταν 2,75 εκατ. ευρώ και 1,68 εκατ. λίτρα.

Γεωγραφική κατανομή μεριδίων

Η Θεσσαλονίκη κατέχει τα μεγαλύτερα μερίδια σε όγκο (14,4%) και σε αξία (9%), και ακολουθούν η Κεντρική Ελλάδα και η Αθήνα με τη Βόρεια Ελλάδα. Τα μικρότερα μερίδια παρουσιάζονται στην Πελοπόννησο (9,9% σε όγκο και 5,7% σε αξία).

Την εβδομάδα από 20-26/9/2008 το μερίδιο των χυμών PL πανελλαδικά ήταν σε όγκο 12,3% και σε αξία 7,2%.

Ταυτότητα έρευνας

Η έρευνα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την IRI Hellas AEE στο σύνολο των τυποποιημένων καταναλωτικών προϊόντων που πωλούνται μέσω των σούπερ μάρκετ. Από αντιπροσωπευτικό δείγμα 323 καταστημάτων, προερχόμενο από 35 και πλέον λιανεμπορικές αλυσίδες όλων των μεγεθών, λαμβάνονται στοιχεία πωλήσεων scanners, τα οποία με την κατάλληλη στατιστική προβολή καλύπτουν όλη την αγορά των σούπερ μάρκετ.

Τα στοιχεία αυτά παραχωρούνται κατ’ αποκλειστικότητα στο greekretail.gr από την IRI Hellas ΑΕΕ. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των ανωτέρω χωρίς την έγγραφη άδεια της IRI Hellas ΑΕΕ, της οποίας αποτελούν ιδιοκτησία.