Μικρή διαφοροποίηση παρουσιάζουν τα μερίδια των προϊόντων PL στην κατηγορία του γάλακτος, ανάλογα με το μέγεθος των καταστημάτων σούπερ μάρκετ (κυμαίνονται σε όγκο γύρω στο 10% και σε αξία γύρω στο 7,5%), με εξαίρεση τα μικρά σούπερ μάρκετ, όπου τα αντίστοιχα μερίδια είναι 4,4% και 3%. Τα μερίδια αυτά αφορούν στην εβδομάδα από 13-19/10/2008. Συνολικά, οι πωλήσεις των PL στη συγκεκριμένη κατηγορία, κατά την εβδομάδα μέτρησης, ήταν 4,84 εκατ. λίτρα και 6,58 εκατ. ευρώ.

Γεωγραφική κατανομή μεριδίων

Η Αθήνα κατέχει τα μεγαλύτερα μερίδια σε όγκο (13,5%) και σε αξία (9,4%), και ακολουθούν η Πελοπόννησος και η Θεσσαλονίκη με ποσοστά κοντά στον μέσο όρο. Τα μικρότερα μερίδια παρουσιάζονται στην Βόρεια Ελλάδα (2,7% σε όγκο και 1,8% σε αξία).

Την εβδομάδα από 13-19/10/2008 το μερίδιο των προϊόντων γάλακτος PL πανελλαδικά ήταν σε όγκο 9,5% και σε αξία 6,6%.

Ταυτότητα έρευνας

Η έρευνα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την IRI Hellas AEE στο σύνολο των τυποποιημένων καταναλωτικών προϊόντων που πωλούνται μέσω των σούπερ μάρκετ. Από αντιπροσωπευτικό δείγμα 323 καταστημάτων, προερχόμενο από 35 και πλέον λιανεμπορικές αλυσίδες όλων των μεγεθών, λαμβάνονται στοιχεία πωλήσεων scanners, τα οποία με την κατάλληλη στατιστική προβολή καλύπτουν όλη την αγορά των σούπερ μάρκετ.

Τα στοιχεία αυτά παραχωρούνται κατ’ αποκλειστικότητα στο greekretail.gr από την IRI Hellas ΑΕΕ. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των ανωτέρω χωρίς την έγγραφη άδεια της IRI Hellas ΑΕΕ, της οποίας αποτελούν ιδιοκτησία.