Την εβδομάδα από 15 έως 21 Σεπτεμβρίου 2008 η μεγαλύτερη συμμετοχή γιαουρτιών PL στο σύνολο των πωλήσεων της κατηγορίας σε όγκο και σε αξία σημειώθηκε στα υπέρ μάρκετ (7,2% σε όγκο και 4,1% σε αξία), ενώ η μικρότερη στα μικρά σούπερ μάρκετ (2,1% σε όγκο και 1,1% σε αξία). Οι συνολικές πωλήσεις δημητριακών PL κατά τη συγκεκριμένη εβδομάδα μέτρησης ήταν 1,29 εκατ. κιλά και 5,57 εκατ. ευρώ.

Γεωγραφική κατανομή μεριδίων

Η Αθήνα, με μερίδια σε όγκο και αξία 5,2% και 3% αντίστοιχα, ήρθε, κατά τη συγκεκριμένη περίοδο μέτρησης, πρώτη. Ακολουθεί η Πελοπόννησος με 4,3% μερίδιο PL γιαουρτιών σε όγκο και 2,3% σε αξία. Στο σύνολο της χώρας, κατά τη συγκεκριμένη εβδομάδα μέτρησης, τα μερίδια διαμορφώθηκαν ως εξής: 4,3% σε όγκο και 2,5% σε αξία.

Ταυτότητα έρευνας

Η έρευνα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την IRI Hellas AEE στο σύνολο των τυποποιημένων καταναλωτικών προϊόντων που πωλούνται μέσω των σούπερ μάρκετ. Από αντιπροσωπευτικό δείγμα 323 καταστημάτων, προερχόμενο από 35 και πλέον λιανεμπορικές αλυσίδες όλων των μεγεθών, λαμβάνονται στοιχεία πωλήσεων scanners, τα οποία με την κατάλληλη στατιστική προβολή καλύπτουν όλη την αγορά των σούπερ μάρκετ.

Τα στοιχεία αυτά παραχωρούνται κατ’ αποκλειστικότητα στο greekretail.gr από την IRI Hellas ΑΕΕ. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των ανωτέρω χωρίς την έγγραφη άδεια της IRI Hellas ΑΕΕ, της οποίας αποτελούν ιδιοκτησία.