Την εβδομάδα από 1 έως 7 Αυγούστου 2008 η μεγαλύτερη συμμετοχή δημητριακών PL στο σύνολο των πωλήσεων τής κατηγορίας σε όγκο και σε αξία σημειώθηκε στα υπέρ μάρκετ (17,2% σε όγκο και 8,7% σε αξία), ενώ η μικρότερη στα μικρά σούπερ μάρκετ (6,9% σε όγκο και 3,3% σε αξία). Οι συνολικές πωλήσεις δημητριακών PL κατά τη συγκεκριμένη εβδομάδα μέτρησης ήταν 207.358 κιλά σε όγκο και 1,64 εκατ. ευρώ σε αξία.

Γεωγραφική κατανομή μεριδίων

Η Θεσσαλονίκη κατέχει τα πρωτεία στην πώληση δημητριακών PL (15,1% σε όγκο και 8,1% σε αξία). Με μικρή διαφορά ακολουθεί η Βόρεια Ελλάδα (13,6% και 6,9% αντίστοιχα). Στην προτελευταία θέση βρίσκεται η Αθήνα με μερίδιο σε όγκο 12% και σε αξία 6% και στην τελευταία η Πελοπόννησος με 11,6% και 5,7% αντίστοιχα.

Ταυτότητα έρευνας

Η έρευνα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την IRI Hellas AEE στο σύνολο των τυποποιημένων καταναλωτικών προϊόντων που πωλούνται μέσω των σούπερ μάρκετ. Από αντιπροσωπευτικό δείγμα 323 καταστημάτων, προερχόμενο από 35 και πλέον λιανεμπορικές αλυσίδες όλων των μεγεθών, λαμβάνονται στοιχεία πωλήσεων scanners, τα οποία με την κατάλληλη στατιστική προβολή καλύπτουν όλη την αγορά των σούπερ μάρκετ.

Τα στοιχεία αυτά παραχωρούνται κατ’ αποκλειστικότητα στο greekretail.gr από την IRI Hellas ΑΕΕ. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των ανωτέρω χωρίς την έγγραφη άδεια της IRI Hellas ΑΕΕ, της οποίας αποτελούν ιδιοκτησία.