Την εβδομάδα από 1 έως 7 Αυγούστου 2008, η μεγαλύτερη συμμετοχή συμπυκνωμένου χυμού ντομάτας PL στο σύνολο των πωλήσεων τής κατηγορίας σε όγκο και σε αξία σημειώθηκε στα υπέρ μάρκετ (29,6% σε όγκο και 19,9% σε αξία), ενώ η μικρότερη στα μικρά σούπερ μάρκετ (17,4% σε όγκο και 9,6% σε αξία). Οι συνολικές πωλήσεις συμπυκνωμένου χυμού ντομάτας PL κατά τη συγκεκριμένη εβδομάδα μέτρησης ήταν 291.953 κιλά και 343.184 ευρώ σε αξία.

Γεωγραφική κατανομή μεριδίων

Η Κεντρική Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία στην πώληση συμπυκνωμένου χυμού ντομάτας PL (26,8% σε όγκο και 16,2% σε αξία). Με μικρή διαφορά ακολουθεί η Πελοπόννησος (26,8% και 16,3% αντίστοιχα). Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Θεσσαλονίκη με μερίδιο σε όγκο 20,6% και σε αξία 12,3%.

Ταυτότητα έρευνας

Η έρευνα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την IRI Hellas AEE στο σύνολο των τυποποιημένων καταναλωτικών προϊόντων που πωλούνται μέσω των σούπερ μάρκετ. Από αντιπροσωπευτικό δείγμα 323 καταστημάτων, προερχόμενο από 35 και πλέον λιανεμπορικές αλυσίδες όλων των μεγεθών, λαμβάνονται στοιχεία πωλήσεων scanners, τα οποία με την κατάλληλη στατιστική προβολή καλύπτουν όλη την αγορά των σούπερ μάρκετ.

Τα στοιχεία αυτά παραχωρούνται κατ’ αποκλειστικότητα στο greekretail.gr από την IRI Hellas ΑΕΕ. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των ανωτέρω χωρίς την έγγραφη άδεια της IRI Hellas ΑΕΕ, της οποίας αποτελούν ιδιοκτησία.