Την εβδομάδα από 18 έως 24 Αυγούστου 2008, η μεγαλύτερη συμμετοχή αποσμητικών σώματος PL στο σύνολο των πωλήσεων τής κατηγορίας σε όγκο και σε αξία σημειώθηκε στα υπέρ μάρκετ (3% σε όγκο και 1% σε αξία), ενώ η μικρότερη -με μεγάλη διαφορά- στα μικρά σούπερ μάρκετ (0,6% σε όγκο και 0,2% σε αξία). Οι συνολικές πωλήσεις PL κατά τη συγκεκριμένη εβδομάδα μέτρησης ήταν 235.902 μονάδες και 832.442 ευρώ.

Γεωγραφική κατανομή μεριδίων

Η Αθήνα κατέχει τα πρωτεία στην πώληση αποσμητικών σώματος PL. Τη στιγμή που το μερίδιο των PL προϊόντων της κατηγορίας στις συνολικές πωλήσεις πανελλαδικά, το οποίο αφορά στη συγκεκριμένη εβδομάδα, διαμορφώθηκε σε 1,1% σε όγκο και 0,4% σε αξία, στην Αθήνα τα αντίστοιχα μερίδια ήταν 1,4% και 0,5%. Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των πωλήσεων στις υπόλοιπες περιοχές, κατά την ίδια εβδομάδα μέτρησης, αξίζει να σημειώσουμε πως η Θεσσαλονίκη είχε τη δεύτερη θέση με μερίδια 1,1% σε όγκο και 0,4% σε αξία, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές το μερίδιο όγκου διαμορφώθησε στο ίδιο ποσοστό (0,9%).

Ταυτότητα έρευνας

Η έρευνα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την IRI Hellas AEE στο σύνολο των τυποποιημένων καταναλωτικών προϊόντων που πωλούνται μέσω των σούπερ μάρκετ. Από αντιπροσωπευτικό δείγμα 323 καταστημάτων, προερχόμενο από 35 και πλέον λιανεμπορικές αλυσίδες όλων των μεγεθών, λαμβάνονται στοιχεία πωλήσεων scanners, τα οποία με την κατάλληλη στατιστική προβολή καλύπτουν όλη την αγορά των σούπερ μάρκετ.

Τα στοιχεία αυτά παραχωρούνται κατ’ αποκλειστικότητα στο greekretail.gr από την IRI Hellas ΑΕΕ. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των ανωτέρω χωρίς την έγγραφη άδεια της IRI Hellas ΑΕΕ, της οποίας αποτελούν ιδιοκτησία.