Μερίδια ανά μέγεθος καταστήματος

Την εβδομάδα από 5 έως 11/5/2008, η μεγαλύτερη συμμετοχή εμφιαλωμένων νερών PL στο σύνολο των πωλήσεων τής κατηγορίας σε όγκο και σε αξία σημειώθηκε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ (1.000-2.500 τμ) –3,6% σε όγκο και 2,8% σε αξία– ενώ στα υπέρ μάρκετ τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 2,7% και 1,7%. Την τελευταία θέση καταλαμβάνουν τα μικρά σούπερ μάρκετ (<400 τμ) με μεγάλη διαφορά (μερίδιο μόλις 0,2% σε όγκο και 0,1% σε αξία).

Γεωγραφική κατανομή μεριδίων

Το μερίδιο των PL εμφιαλωμένων νερών στις συνολικές πωλήσεις πανελλαδικά, το οποίο αφορά στη συγκεκριμένη εβδομάδα, διαμορφώθηκε σε 1,9% σε όγκο και 1,3% σε αξία. Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των πωλήσεων ανά γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας, κατά την ίδια εβδομάδα μέτρησης, αξίζει να σημειώσουμε πως η Πελοπόννησος είχε τα μεγαλύτερα ποσοστά, με 3,7% μερίδιο σε όγκο, και 2,2% σε αξία πωλήσεων. Η Αθήνα έρχεται στη δεύτερη θέση με 3,1% μερίδιο σε όγκο πωλήσεων και 1,9% σε αξία, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μηδενική παρουσία PL εμφιαλωμένων νερών.

Ταυτότητα έρευνας

Η έρευνα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την IRI Hellas AEE στο σύνολο των τυποποιημένων καταναλωτικών προϊόντων που πωλούνται μέσω των σούπερ μάρκετ. Από αντιπροσωπευτικό δείγμα 323 καταστημάτων, προερχόμενο από 35 και πλέον λιανεμπορικές αλυσίδες όλων των μεγεθών, λαμβάνονται στοιχεία πωλήσεων scanners, τα οποία με την κατάλληλη στατιστική προβολή καλύπτουν όλη την αγορά των σούπερ μάρκετ.

Τα στοιχεία αυτά παραχωρούνται κατ’ αποκλειστικότητα στο greekretail.gr από την IRI Hellas ΑΕΕ. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των ανωτέρω χωρίς την έγγραφη άδεια της IRI Hellas ΑΕΕ, της οποίας αποτελούν ιδιοκτησία.