Στη δημιουργία ενός δικτύου 20 καταστημάτων σε διάφορες πόλεις της Βουλγαρίας, μέσω της υλοποίησης ενός επενδυτικού προγράμματος ύψους 200 εκατ. ευρώ, με στόχο την απόσπαση ενός μεριδίου αγοράς της τάξης του 20% εντός των επόμενων 5 έως 7 ετών, στοχεύει η Καρφούρ Μαρινόπουλος. Οπως επισήμανε ο κ. Ζερόμ Λουμπέρ, γενικός διευθυντής της εταιρείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Σόφια, η λειτουργία του πρώτου Carrefour τοποθετείται χρονικά προς τα τέλη του 2008 στο παραθαλάσσιο Μπουργκάς.

Στην Σόφια θα δημιουργηθούν τουλάχιστον δύο υπέρ μάρκετ και από ένα σε πόλεις, όπως το Plovdiv, η Varna, η Stara Zagora και το Russe. Μάλιστα, τα Carrefour εκεί θα εδρεύουν σε εμπορικά κέντρα, πλαισιωμένα από άλλες εμπορικές φίρμες.

Η μεγαλύτερη επένδυση της αλυσίδας στη γειτονική χώρα αφορά στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου Tsarigradsko στη Σόφια, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό το 2009. Το εν λόγω εμπορικό κέντρο θα αναπτύσσεται σε καλυμμένη επιφάνεια 66.000 τμ (μικτός χώρος προς ενοικίαση), σε τρία επίπεδα και με υπόγειους χώρους στάθμευσης. Σχεδόν το 1/10 της έκτασής του θα διατεθεί σε επιχειρήσεις αναψυχής-ψυχαγωγίας, ενώ συνολικά σε αυτό θα λειτουργήσουν περί τα 200 καταστήματα. Μάλιστα, η Καρφούρ Μαρινόπουλος ήδη διαπραγματεύεται την ενοικίαση καταστημάτων στο ισπανικό γκρουπ ένδυσης Inditex (διαθέτει τις φίρμες Zara, Bershka, Massimo Dutti κά). Το Carrefour στο συγκεκριμένο εμπορικό θα καλύπτει επιφάνεια 8.000 έως 9.000τμ -την κατασκευή του έχει αναλάβει η ελληνική τεχνική εταιρεία Τέρνα Bulgaria.

Σημειώνεται ότι η Καρφούρ Μαρινόπουλος θα διεισδύσει στη βουλγαρική αγορά αρχικά με μονάδες υπέρ μάρκετ, ενώ μεσοπρόθεσμα θα αναπτύξει και δίκτυα άλλων τύπων καταστημάτων.

Συνεργασία ΕΒΟΛ – Καρφούρ Μαρινόπουλος

Νέες προοπτικές δημιουργούνται για τη γαλακτοβιομηχανία του Βόλου ΕΒΟΛ μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας της με την Καρφούρ Μαρινόπουλος για την τοποθέτηση των βιολογικών προϊόντων της στα ράφια 200 συνολικά καταστημάτων της αλυσίδας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, από 1ης Δεκεμβρίου τα εν λόγω προϊόντα θα βρίσκονται στα καταστήματα της αλυσίδας στην Αττική και στη Βόρεια Ελλάδα, από τη Λάρισα ως τον Εβρο.

Η ΕΒΟΛ αναπτύσσει συνεχώς την οικογένεια των βιολογικών γαλακτοκομικών της (με βάση το γίδινο γάλα), προσδοκώντας να χρησιμοποιεί την πρώτη ύλη εξ ολοκλήρου από την περιοχή της Θεσσαλίας (ανέρχεται συνολικά σε 15 τόνους γάλατος ημερησίως).

Σύντομα, η ΕΒΟΛ θα ανακοινώσει μία ακόμη συμφωνία εμπορικής συνεργασίας. Η συνεργασία της με την Καρφούρ Μαρινόπουλος υπολογίζεται ότι θα προσθέσει περίπου 4 εκατ. ευρώ στον τζίρο της το 2008 -φέτος ο κύκλος εργασιών της εκτιμάται ότι θα “κλείσει” στα 22 εκατ. ευρώ.