Στην προσθήκη ακόμη 7 νέων καταστημάτων στα αρχικώς 13, όπως είχαμε διαπιστώσει, που κατασκευάζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, προχωρεί ο πολυεθνικός κολοσσός της Aldi, ο οποίος έτσι διαμορφώνει έναν πυρήνα δικτύου συνολικά 20 σημείων πώλησης, που αναμένεται ότι θα τεθούν σε λειτουργία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, τα καινούργια σημεία βρίσκονται σε Κομοτηνή, Νάουσα, Χρυσούπολη, ‘Αφυτο Χαλκιδικής, Θήβα, Ιστιαία και Λιβαδειά. Τα υπόλοιπα 13 υπενθυμίζουμε ότι εδρεύουν σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Γιαννιτσά, Ασπροβάλτα-Βρασνά, Ιωάννινα, Αριδαία, Λάρισα, Ξάνθη, Κοζάνη, Φάρσαλα, Κατερίνη, Νέα Μάκρη Αττικής και Λαμία.

Η Aldi, στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματός της στην Ελλάδα, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, προχώρησε και στη θεμελίωση του πρώτου και κεντρικού χώρου αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων στη ΒΙΠΕ Σίνδου, που κατασκευάζεται από κοινοπραξία των εταιρειών ‘Ακτωρ-Strabag. Η επένδυση στο logistics center της Θεσσαλονίκης είναι της τάξης των 85 εκατ. ευρώ, οι εγκαταστάσεις έχουν συνολική καλυμμένη επιφάνεια 54.400 τμ και θα απασχολήσουν συνολικά 400 εργαζόμενους. Ως την ολοκλήρωση του έργου, τα καταστήματα της αλυσίδας στη Βόρεια Ελλάδα θα εξυπηρετούνται από το εξαγορασθέν Διαμετακομιστικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος (ΔΙΚΕΒΕ), το οποίο η Aldi εκσυγχρόνισε προσθέτοντας και ψυκτικές εγκαταστάσεις.