Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία των, υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρήστου Βερελή, υφυπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Δρυ, υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Αλέξανδρου Βούλγαρη και πολλών άλλων επίσημων προσκεκλημένων.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία των, υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρήστου Βερελή, υφυπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Δρυ, υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Αλέξανδρου Βούλγαρη και πολλών άλλων επίσημων προσκεκλημένων.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων κ. Ανδρέας Ανδρικόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα ζητήματα που απασχολούν το επαγγελματικό αυτοκίνητο “είναι σημεία υψηλής ευαισθητοποίησης του Συνδέσμου μας, ο οποίος για λογαριασμό των μελών του θα επιδιώξει την ανάπτυξη της αγοράς του επαγγελματικού αυτοκινήτου μέσα σ’ ένα συγκροτημένο, από άποψη νόμων και θεσμών και ανταγωνιστικό ως προς τους εμπορικούς κανόνες, περιβάλλον”. Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρήστος Βερελής στην ομιλία του τόνισε τη σημασία των οδικών μεταφορών στη χώρα μας και επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει το επαγγελματικό αυτοκίνητο και τις μεταφορές στους άμεσους αναπτυξιακούς στόχους της. Η κ. Χριστίνα Τομαζινάκη, ειδική σύμβουλος του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, τόνισε την προσπάθεια που καταβάλλει το ΥΠΕΧΩΔΕ για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τη σημασία του επαγγελματικού αυτοκινήτου στην κατεύθυνση αυτή.

Η άρτια οργάνωση της έκθεσης, τα σύγχρονα και πρωτοποριακά εκθέματα εντυπωσίασαν τους επισκέπτες και τους επίσημους καλεσμένους στην πρώτη μέρα λειτουργίας της έκθεσης. Το επίπεδό της αποτελεί ορόσημο και μέτρο σύγκρισης για τις επόμενες εκθέσεις που θα οργανωθούν από το Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δουν ελαφρά φορτηγά (κλειστά-ανοιχτά) ως 3,5 τόνους και βαρέα πάνω από 8 τόνους και λεωφορεία, όλες δηλαδή τις κατηγορίες των επαγγελματικών αυτοκινήτων και τις μάρκες Astra, Citroen, Daf, Oudsten, FIAT, Iveco, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Peugeot, Piaggio, Scania, Schmitz, Unimog, Volvo, VW με τα τελευταία μοντέλα των εργοστασίων τους.

VW: Πρεμιέρα για το νέο LT

Ένα νέο επαγγελματικό αυτοκίνητο, το LT, παρουσίασε στην 1η Επαγγελματική Εκθεση Αυτοκινήτου η Cosmocar, αποκλειστική αντιπρόσωπος της Volkswagen στην Ελλάδα. Το LT με υψηλά στάνταρ ασφαλείας (ABS – IDS σε όλα τα μοντέλα), τρεις διαστάσεις μεταξονίων, δύο τύπους οροφής και ηλεκτρονική λειτουργία των κινητήρων, έρχεται να συμπληρώσει την επαγγελματική “οικογένεια” της VW, που αποτελείται από το παραδοσιακό Transporter και το νεότερο Caddy.

Το Transporter ανήκει στην κατηγορία των ελαφρών οχημάτων και διατίθεται σε τέσσερα μοντέλα: Van, Van υπερυψωμένο, Pick up και στην επιβατική έκδοση Kombi.

Το Caddy ανήκει επίσης στην κατηγορία των ελαφρών φορτηγών και διατίθεται σε τρία μοντέλα: Van, Pick up και στην επιβατική έκδοση Kombi.

ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΑΡΑΚΑΚΗ: 5 νέα μοντέλα

Σ’ ένα περίπτερο συνολικής έκτασης 1000 τ.μ., ο όμιλος επιχειρήσεων Σαρακάκη παρουσίασε 5 νέες σειρές επαγγελματικών οχημάτων. Πιο συγκεκριμένα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά:

  • Το αστικό λεωφορείο SARACAKIS STAINLESS με ανοξείδωτο αμάξωμα, που για πρώτη φορά κατασκευάζεται στην Ελλάδα στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΑΕΒΕ επί πλαισίου VOLVO.
  • Το φορτηγό VOLVO FH12, “ΦΟΡΤΗΓΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2000”, με νέα ασημί καμπίνα.
  • Τη νέα σειρά φορτηγών VOLVO FL μικτού φορτίου, από 7,5 έως 26 τόνους
  • Τα ελαφρά φορτηγά MITSUBISHI CANTER
  • Τα ημιφορτηγά MITSUBISHI L200, τα μοναδικά με 100% μπλοκέ διαφορικό.

ΠΑΥΛΟΣ Ι. ΚΟΝΤΕΛΗΣ ΑΕΒΕ: Επαγγελματικό φορτηγό πόλης από την IVECO

Το πρωτοποριακό όχημα IVECO DAILY, που οδηγείται σαν αυτοκίνητο πόλης και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πραγματικού φορτηγού, παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η “Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ”.

Με 3.000 παραλλαγές, η σειρά Daily City Camion της Iveco προσφέρει στον επαγγελματία την άνεση ενός αυτοκινήτου πόλης και παράλληλα καλύπτει όλα τα επίπεδα απαιτήσεων στην κατηγορία οχημάτων μικτού βάρους από 2,8 έως 6,5 τόνους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Daily αναδείχθηκε “VAN OF THE YEAR” στην κατηγορία του για το 2000.

FIAT: Τέσσερις πρακτικές και ευέλικτες προτάσεις

Δύο νέα και δύο παλαιότερα μοντέλα παρουσίασε στην 1η επαγγελματική έκθεση αυτοκινήτου η FIAT.

Το νέο FIAT STRADA είναι ένα συμπαγές αυτοκίνητο με στιβαρή και ελαφριά κατασκευή ενός ευέλικτου pick-up οχήματος. Προσφέρεται με βενζινοκινητήρα (1.242 κυβικά) και πετρελαιοκινητήρα (1.698 κυβικά).

Το νέο SCUDO είναι κατασκευασμένο σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Έχει εξωτερικό μήκος μόλις 4,44 m, ενώ στον κανονικό του εξοπλισμό περιλαμβάνονται δύο πλευρικές συρόμενες πόρτες, υδραυλικό τιμόνι και αντιθερμικά κρύσταλλα. Είναι διαθέσιμο και σε επιβατική έκδοση COMBI, ιδανική για την άνετη και ασφαλή μεταφορά έως και εννέα ατόμων.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης δύο από τα πλέον επιτυχημένα επαγγελματικά της αυτοκίνητα, το FIAT PANDA VAN και το FIAT DUCATO.

MERCEDES BENZ: Μεγάλο όνομα μεγαλύτερες επιδόσεις

Τρεις προτάσεις για μικρές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις παρουσίασε στην έκθεση η Mercedes – Benz.

  • Το Vito είναι ένα ελαφρύ φορτηγό ενός τόνου με υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης και ανεξάρτητη ανάρτηση σε κάθε τροχό.

  • Το νέο Sprinter ήταν η έκπληξη της Mercedes, αφού παρουσιάστηκε με δυναμικό και μοντέρνο σχεδιασμό. Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία εκδόσεων με κινητήρες πετρελαίου ή βενζίνης και με διαφορετικά μεταξόνια και αμαξώματα.

  • Το Vario είναι το κλασικό μεσαίο φορτηγό της Mercedes-Benz για βαριές χρήσεις. Προσφέρεται για τοποθέτηση ψυκτικού θαλάμου, θαλάμων μεταφοράς ξηρού φορτίου, ανοικτής καρότσας, γερανού, ανατρεπόμενης κιβωτάμαξας, κ.λπ.

ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ: Boxer και Partner τα νέα μοντέλα της Peugeot

Το Boxer είναι ένα κλειστό φορτηγό που κατασκευάστηκε από την Peugeot για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του σύγχρονου επαγγελματία. Το Boxer προσφέρει εύκολη πρόσβαση στον άνετο χώρο φόρτωσης, με πίσω πόρτες που προσαρμόζονται στο ύψος του αυτοκινήτου και την πλαϊνή δεξιά συρόμενη πόρτα που περιλαμβάνεται στο βασικό του εξοπλισμό.

Το Partner είναι ιδανικό για την επαγγελματική κίνηση μέσα κι έξω από την πόλη, όντας ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο με τα προτερήματα ενός πολυτελούς αυτοκινήτου. Ο χώρος φόρτωσης φτάνει τα 3m3, μπορεί να χωρέσει μέχρι 600 κιλά και η φορτοεκφόρτωση γίνεται πολύ εύκολα, αφού οι πίσω πόρτες έχουν άνοιγμα 180ο και έχει πολύ χαμηλό κατώφλι φόρτωσης.

PIAGGIO: Κεφάλαια κίνησης APE και PORTER

Μία σημαντική κατηγορία προϊόντων της PIAGGIO είναι τα “κεφάλαια κίνησης”, η σειρά των αμιγώς επαγγελματικών οχημάτων που αποτελείται από τα τρίτροχα APE και τη σειρά PORTER με κινητήρες ηλεκτρικούς, diesel ή βενζίνης.

Τα επαγγελματικά οχήματα της Piaggio, εκτός των στάνταρ εκδόσεων με ανοικτό ή κλειστό αμάξωμα, προσφέρονται και σε μία σειρά υπερ-κατασκευών, που απευθύνονται σε επαγγελματίες, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημόσιους Οργανισμούς, Βιομηχανίες, κλπ.

Παραδείγματα τέτοιων υπερ-κατασκευών αποτελούν τα ψυγεία, τα απορριμματοφόρα, τα ανατρεπόμενα και τα καλάθια ανύψωσης προσωπικού.

CITROEN: Τρεις ιδανικοί συνεργάτες

Ένα από τα πιο πετυχημένα επιβατικά μοντέλα της CITROEN, το SAXO, επέλεξε η εταιρία για να προσφέρει στους επαγγελματίες ένα γρήγορο, οικονομικό και άνετο μέσο. Το SAXO Enterprise με τρεις νέες εκδόσεις και πλούσιο εξοπλισμό έχει αποσπάσει ήδη σημαντικό μερίδιο στις πωλήσεις των μικρών επαγγελματικών οχημάτων.

Στην κατηγορία των ελαφρών φορτηγών η CITROEN έχει να επιδείξει το Berlingo, ένα αυτοκίνητο που απέσπασε τους τίτλους του επαγγελματικού αυτοκινήτου της χρονιάς και του καλύτερου σχεδιασμού στην κατηγορία του.

Το βαρύ πυροβολικό της CITROEN είναι το Jumper, το οποίο διατίθεται σε έξι εκδόσεις: Jumper 27C, Jumper 31MH, Jumper 35LH, Jumper 35L5, Jumper pick-up και Jumper chassi.