Τα 100 χρόνια παρουσίας και ουσιαστικής προσφοράς στον χώρο της ομορφιάς κλείνει η παγκόσμια ηγέτιδα των καλλυντικών L’ Oreal. Και γιορτάζει προσφέροντας ένα κοινωνικό έργο για κάθε χρόνο της εκατονταετούς πορείας της. ‘Οπως ανακοινώθηκε και στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την παραμονή των γενεθλίων της, η 4η Ιουνίου καθιερώνεται ως Ημέρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το 1909, ο ιδρυτής του παγκόσμιου κολοσσού της ομορφιάς, Eυγένιος Scheuller ανακάλυψε την πρώτη βαφή μαλλιών. Από τότε μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του κλάδου και στην εξέλιξη των επαγγελμάτων που ασχολούνται με την ομορφιά.

Ο ιδρυτής της έθεσε τη βάση ανάπτυξης της εταιρείας, στηριζόμενος σε αρχές, που διέπουν τη λειτουργία της L’ Oreal αναλλοίωτες μέχρι και σήμερα. Οι αρχές αυτές που διαμόρφωσαν τους κύριους άξονες της ανάπτυξής της σε όλο τον κόσμο είναι: α) η διαρκής επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία, β) η δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των ανθρώπων της και γ) η ανάληψη δράσεων που την αναδεικνύουν σε υποδειγματικό εταιρικό πολίτη. Αποτέλεσμα της παγκόσμιας στρατηγικής της εταιρείας είναι η κατάκτηση της 1ης θέσης στον κλάδο των καλλυντικών, επιβεβαιώνοντας τα “πιστεύω” του ιδρυτή της, ο οποίος έλεγε χαρακτηριστικά: «μια μικρή ιδέα κάθε ημέρα για μια σειρά ετών μπορεί να οδηγήσει κάποιον στη κατάκτηση του κόσμου».

Παρουσιάζοντας την “υπέροχη ανθρώπινη περιπέτεια του Ευγένιου Schueller”, όπως χαρακτηριστικά την περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της L’ Oreal Hellas, κ. Σπύρος Παππάς, επεσήμανε ότι «η έρευνα υπήρξε πάντοτε στο DNA της L’ Oreal.  Η L’ Oreal ουσιαστικά έθεσε, πρώτη, την επιστήμη στην υπηρεσία της ομορφιάς και μέσα από 100 χρόνια συνεχών επενδύσεων στην έρευνα έφερε μεγάλες καινοτομίες, αποτελεσματικότερες συνθέσεις και προϊοντικές προτάσεις, που ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες που αναπτύσσονται ανάλογα με τη φύλο, την ηλικία, την εθνικότητα κλπ. 

‘Oπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο σημερινός γενικός διευθυντής του oμίλου L’ Oreal, κ. Jean-Paul Agon, «οι 23 μάρκες μας, που δημιουργήσαμε ή εξαγοράσαμε στο πέρασμα των 100 χρόνων και κυκλοφορούν σε 130 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι οι τίτλοι ευγενείας μας». Τα 100 χρόνια L’ Oreal θα εορτασθούν σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης της εταιρείας με την υλοποίηση 100 μακροχρόνιων προγραμμάτων κοινωνικής ευαισθησίας που δίνουν έμφαση σε σημαντικά κοινωνικά προβλήματα και στοχεύουν, ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε κοινωνίας, στην προώθηση της επιστήμης, στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης και στην υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Ο συγκεκριμένος τρόπος εορτασμού δίνει το έναυσμα στη L’ Oreal παγκοσμίως για τη  καθιέρωση της 4ης Ιουνίου ως ημέρα κοινωνικής αλληλεγγύης και ημέρα απολογισμού κοινωνικής δράσης.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 ετών, η L’ Oreal στην  Ελλάδα υποστηρίζει 2 εστίες κοριτσιών, οι οποίες φιλοξενούν 40 παιδιά που έχουν βιώσει δύσκολες οικογενειακές συνθήκες. Η οικονομική στήριξη που παρέχει η εταιρεία αποσκοπεί στην καλύτερη διαβίωση των παιδιών και την ενθάρρυνσή τους σε θέματα εκπαίδευσης. Η στήριξη αυτών των εστιών πλαισιώνεται από ένα πρόγραμμα συναντήσεων και εκπαιδευτικών δράσεων με εθελοντές/εργαζόμενους της L’ Oreal. ‘Oπως δήλωσε ο κ. Παππάς, «μέσα από αυτό το πρόγραμμα μακράς πνοής, αισθανόμαστε ότι εμείς στη L’ Oreal συμβάλλουμε ουσιαστικά στο να κάνουμε τον κόσμο πιο όμορφο».