σελφ σερβις - PwC: Χρονιά επιβράδυνσης για την παγκόσμια οικονομία το 2020

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπηρεσίες

PwC: Χρονιά επιβράδυνσης για την παγκόσμια οικονομία το 2020

24 Φεβρουαρίου 2020 | 13:08 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Έρευνα,Οικονομία

Φέτος η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί, επιβραδυνόμενη, κατά 3,4% έναντι μακροπρόθεσμου ετήσιου μέσου όρου ανάπτυξης 3,8% από την έναρξη του 21ου αιώνα, καθώς οι εμπορικές εντάσεις θα συνεχίζουν να δημιουργούν εμπόδια στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της μελέτης Global Economy Watch της PwC.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες κατά τη μελέτη θα συνεχίσουν να αποτελούν ισχυρό βραχίονα για το παγκόσμιο εμπόριο, καθώς η συνολική παγκόσμια αξία τους εκτιμάται στο ρεκόρ των 7 τρισ. δολαρίων. Οι ΗΠΑ και το Η.Β προβλέπεται ότι θα παραμείνουν κορυφαίοι στην εξαγωγή υπηρεσιών, αν και η Κίνα αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τη Γαλλία, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση εντός του έτους. Όπως επισημαίνεται, κατά τις τελευταίες εκτιμήσεις του ΔΝΤ, το 2019 η Ινδία ανήλθε στην πέμπτη θέση των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, ξεπερνώντας το Η.Β. και τη Γαλλία, ενόσω θεωρείται πιθανόν, σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις, να ξεπεράσει τη Γερμανία πριν το 2025 και την Ιαπωνία πριν το 2030, καταλαμβάνοντας τη θέση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Στη μελέτη εκτιμάται, επίσης, ότι φέτος η κατανάλωση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και πυρηνικής ενέργειας θα ανέλθουν στο υψηλότερο επίπεδο από ποτέ, υπερβαίνοντας το 20% της παγκόσμιας κατανάλωσης, και ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα πλησιάσει τα 7,7 εκατομμύρια, αυξημένος περίπου 10% σε μια δεκαετία, ενώ οι άνω των 60 ετών άνθρωποι παγκοσμίως θα υπερβούν το ένα δισεκατομμύριο. Εξάλλου, σύμφωνα με την 23η ετήσια έκθεση προβλέψεων των CEO της PwC, επίπεδα ρεκόρ σημειώνει η απαισιοδοξία τους για την παγκόσμια οικονομία, καθώς κατά το 53% προβλέπουν επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα για τη χώρα μας σημαντική πτώση σημείωσε ο αριθμός των CEO που προβλέπουν αύξηση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα από 44% το 2019 σε μόλις 23% το 2020, αλλά καταγράφηκε σημαντική μείωση του προβληματισμού τους αναφορικά με τη φορολογική επιβάρυνση, από 54% το 2019 στο 25% φέτος. Αντίστοιχα, οι ανησυχίες τους για τους γεωπολιτικούς κινδύνους από 31% το 2019 ανήλθαν στο 52%, ενώ ο προβληματισμός τους σχετικά με την κλιματική αλλαγή από 18% πέρυσι έφτασε στο 40% φέτος. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε επί δείγματος 1.600 CEO από 83 χώρες, παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

σελφ σερβις (T. 502)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION