σελφ σερβις - Επιχειρηματικές ευκαιρίες στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οικονομία

Επιχειρηματικές ευκαιρίες στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας

23 Οκτωβρίου 2019 | 11:48 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Εκδηλώσεις,Εξαγωγές,Θεσμικά

H ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και οι δυνατότητες σχετικής δραστηριοποίησης της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής εκδήλωσης «Discover South East Asia», που συνδιοργανώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου από τον ΣΕΒ, το Enterprise Greece και τις Πρεσβείες της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων, της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ.

Όπως τόνισε στην εκδήλωση ο κ. Κ. Μπίτσιος, αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, οι σταθεροί και ταχείς ρυθμοί ανάπτυξης της ΝΑ Ασίας το 2018 άγγιξαν το 5,3%, καθιστώντας την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά στον κόσμο. Οι ελληνικές εξαγωγές στην περιοχή το 2018 υπερτριπλασιάστηκαν, φτάνοντας περίπου τα 2,63 δισ. ευρώ έναντι 710 εκατ. ευρώ το 2017, αφορώντας όλους τους κλάδους της οικονομίας και ανακλώντας το μεγάλο εύρος των ευκαιριών για τους Έλληνες εξαγωγείς.

Ο ΣΕΒ έχει ήδη πραγματοποιήσει επιχειρηματικές αποστολές στο Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη, και το Φεβρουάριο του 2020 διοργανώνει μαζί με το Enterprise Greece αποστολή στη Μαλαισία, το Χόνγκ-Κόνγκ και τις Φιλιππίνες.

Σημειώνεται ότι η κοινότητα ASEAN των δέκα χωρών της ΝΑ Ασίας (Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Ινδονησία, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη, Λάος, Καμπότζη, Μπρουνέι, Μυανμάρ) είναι μια αγορά 670 εκατομμυρίων κατοίκων. Η κατανάλωση αγαθών και υπηρεσιών σε περιφερειακό επίπεδο αναμένεται ότι θα φτάσει τα 2τρισ. δολάρια το 2020, ενώ το συνολικό ΑΕΠ της περιοχής θα αγγίξει τα 3 τρισ. δολάρια.

σελφ σερβις (T. 498)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Απορρυπαντικά ρούχων & προϊόντα οικιακού καθαρισμού: Η πανδημία έδωσε ώθηση στις πωλήσεις

Η πανδημία ώθησε σε πρωτοφανή άνοδο τις αγορές των προϊόντων οικιακού καθαρισμού και απολύμανσης, φέρνοντας απρόσμενα ανάπτυξη τζίρου σε μια υπερ-ώριμη κατηγορία προϊόντων, που κινείται από χρόνια στις ράγιες του promotion. Ανοδικά ωθήθηκαν και οι πωλήσεις των απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων και πιάτων. Οι νέες συνήθειες της σχολαστικής καθαριότητας αναμένεται ότι θα εξακολουθήσουν να διαμορφώνουν τάση και μετά την κρίση στη δημόσια υγεία, ενόσω το δεύτερο κύμα της φαίνεται ότι ανανεώνει τη «χρ...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION