σελφ σερβις - Εκδηλώσεις και δράσεις του ΣΕΒΤ

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεσμικά

Εκδηλώσεις και δράσεις του ΣΕΒΤ

25 Ιανουαρίου 2017 | 14:45 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Αγορά,Εκδηλώσεις

Με επιτυχία πραγματοποίησε ο ΣΕΒΤ στις 7 Δεκεμβρίου εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαϊκός Χάρτης Δράσης για την ανασύνθεση τροφίμων & ποτών: Η νέα πολιτική & οι πρωτοβουλίες της Βιομηχανίας Τροφίμων».

Στόχος του εν λόγω Οδικού Χάρτη Δράσης είναι η βελτίωση και προσφορά στους καταναλωτές πιο υγιεινών διατροφικών επιλογών, με σταδιακή μείωση των επιπέδων αλατιού, κορεσμένων λιπαρών, πρόσθετων σακχάρων και ενεργειακής αξίας. Στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, κ. Γ. Τσιάλτας, και η εκπρόσωπος του Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας, κ. Α. Τσεκούρα, η οποία χαιρέτησε εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας την εκδήλωση, επιβεβαίωσαν την ανάγκη για συνεργασία και συντονισμό των ενεργειών για την ανασύνθεση των τροφίμων ενώ, η Δρ. Μ. Κοντογιάννη, επίκ. καθηγήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και αναπλ. εθνική εκπρόσωπος HLG, αναφέρθηκε στις δράσεις του HLG για την ανασύνθεση των τροφίμων.

Επίσης, η Δρ Ε. Τσιγαρίδα, εκ μέρους της Διεύθυνσης Διατροφικής Πολιτικής & Ερευνών του ΕΦΕΤ, μίλησε για την στρατηγική μείωσης αλατιού 2016-2020 ενώ, ο κ. Α. Καμπάνης, συντονιστής της Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής του ΣΕΒΤ, αναφέρθηκε στις προτάσεις της βιομηχανίας για την ανασύνθεση. Εξάλλου, ο ΣΕΒΤ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Έργο PEFMED, που αποσκοπεί στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την εφαρμογή της πράσινης καινοτομίας στη λεκάνη της Μεσογείου. Στο πρόγραμμα, το οποίο συντονίζει ο ιταλικός οργανισμός ΕΝΕΑ, με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Ιταλίας και τη χρηματοδότηση του προγράμματος διακρατικής συνεργασίας Interreg Mediterranean της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμμετέχουν επτά εταίροι από την Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Σλοβενία, Πορτογαλία και Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και ο ΣΕΒΤ.

Στο PEFMED θα εφαρμοστεί η μεθοδολογία του «Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος του Προϊόντος», που αναπτύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην οποία θα ενσωματωθούν δείκτες, που σχετίζονται με τα κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά συγκεκριμένων περιφερειών, με σκοπό τη μέτρηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (κλιματική αλλαγή, εξάντληση των υδάτινων πόρων, χρήση γης, κλπ) ενός δείγματος περίπου 100 εταιρειών, που βρίσκονται σε 9 ευρωπαϊκές περιφέρειες. Από την Ελλάδα στο έργο θα συμμετέχουν επιχειρήσεις από την Περιφέρεια της Θεσσαλίας και τον Κλάδο των Γαλακτοκομικών. Σημειώνουμε, τέλος, ότι ο ΣΕΒΤ συμμετέχει στην πρωτοβουλία της FoodDrinkEurope (EDE) για τις Μικρο-Μεσαίες Επιχειρήσεις (“Small Scale, Big Impact”), που αποσκοπεί στην ανάδειξη του ρόλου των ΜμΕ τροφίμων-ποτών στην οικονομία και τον πολιτισμό της Ευρώπης, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι ιδιαιτερότητες των επιχειρήσεων αυτών θα λαμβάνονται υπόψη από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό, η FDE δημιούργησε ένα ισχυρό δίκτυο εμπειρογνωμόνων από τους Εθνικούς Συνδέσμους Τροφίμων, οι οποίοι αποτελούν μέλη της «SME Champions».

σελφ σερβις (T. 468)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION