σελφ σερβις - Νέος Αναπτυξιακός Νόμος, νέο ΕΣΠΑ

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεσμικά

Νέος Αναπτυξιακός Νόμος, νέο ΕΣΠΑ

29 Φεβρουαρίου 2016 | 13:05 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Οικονομία

Στόχος του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, ο οποίος θα εισαχθεί προς ψήφιση το αμέσως προσεχές διάστημα, είναι να υποκινηθεί ένα «τεράστιο νέο κύμα επενδύσεων, που θα αναπληρώσει το «κατεστραμμένο» κεφάλαιο των τελευταίων ετών», όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στα τέλη Ιανουαρίου ο κ. Λόης Λαμπριανίδης, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Όπως είπε, η μέριμνα της κυβέρνησης είναι αφενός να αποφευχθούν οι «αστοχίες» των δύο προηγούμενων Αναπτυξιακών Νόμων, δηλαδή η επιδότηση σχεδίων χαμηλής τεχνολογίας και η υψηλή συγκέντρωση των επιχορηγήσεων σε λίγες επενδύσεις, και αφετέρου να ενισχυθεί η απασχόληση, να προωθηθεί η ισόρροπη ανάπτυξη, η εκβιομηχάνιση της χώρας και η βελτίωση της θέσης της στον διεθνή καταμερισμό της εργασίας. Κεντρική θέση στον σχεδιασμό έχουν η τεχνολογική αναβάθμιση, ο αναπροσανατολισμός της οικονομίας σε κλάδους υψηλής προστιθέμενης αξίας και η διαμόρφωση μιας νέας εξωστρεφούς εθνικής ταυτότητας, βασισμένης στην ανάπτυξη τομέων όπως η αγροδιατροφική αλυσίδα και οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας.
 
Εξάλλου, επιδοτήσεις έως 200.000 ευρώ σε πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θέλουν να αυτοαπασχοληθούν, υφιστάμενες μικρές, τουριστικές και νεοφυείς επιχειρήσεις (εκσυγχρονισμός, ποιοτική αναβάθμιση υπηρεσιών, απόκτηση ικανοτήτων) εισάγουν τα τέσσερα πρώτα προγράμματα ΕΣΠΑ, που ανακοίνωσε στις 11 Φεβρουαρίου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υπό τον υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη, τονίζοντας με έμφαση την πρόνοια για απόλυτη διαφάνεια και ανοικτή πρόσβαση όλων στα προγράμματα. Ο πρώτος κύκλος προκήρυξης των τεσσάρων δράσεων έχει προϋπολογισμό 252,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός ανέρχεται στα 370 εκατ. ευρώ.

σελφ σερβις (T. 458)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Οικονομία-τουρισμός-τζίρος: Η πληγή κρυώνει και τώρα αρχίζει να πονά

Οι πωλήσεις των cash & carry τον Απρίλιο φέτος έπεσαν κατά 21% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της IRI. Είναι προφανές ότι τούτο οφείλεται στο lockdown. Ένα ερώτημα, τώρα που τυπικά αποκαταστάθηκε η λειτουργία της αγοράς του ho.re.ca., είναι κατά πόσο ο τουρισμός, μέσω αυτής και της μικρής λιανικής, ανακλάται στις πωλήσεις της οργανωμένης χονδρικής και λιανικής. Και ένα δεύτερο ερώτημα είναι πώς θα εξελιχθεί στο εξής ο κλαδικός τζίρος, δηλαδή όχι μόνο φέτος, α...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION