σελφ σερβις - Ανοιχτά 7 ημέρες τη βδομάδα!

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεσμικά

Ανοιχτά 7 ημέρες τη βδομάδα!

5 Σεπτεμβρίου 2013 | 15:49 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News

Παράθυρο για τη λειτουργία των μικρών εμπορικών καταστημάτων έως 250τμ ακόμη και 52 Κυριακές τον χρόνο, με απόφαση του δήμου ή της περιφέρειας, άνοιξε διάταξη που περιελήφθη στο νομοσχέδιο για το νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, ενώ το σελφ σέρβις όδευε προς το τυπογραφείο. Από τη διάταξη εξαιρούνται τα καταστήματα αλυσίδων, τα shop in shop, τα εκπτωτικά καταστήματα, τα πολυκαταστήματα, τα εκπτωτικά χωριά και τα εμπορικά κέντρα.

Η διάταξη, που διαμορφώθηκε μετά από συμφωνία των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης (τα οποία προφανώς εκτιμούν πως «λεφτά υπάρχουν», αλλά το εξαήμερο δεν επαρκεί για τα ψώνια!), προβλέπει την προαιρετική λειτουργία όλων των καταστημάτων, περιλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ, επτά Κυριακές τον χρόνο: Δύο προ των  Χριστουγέννων, την Κυριακή των Βαΐων και κάθε πρώτη Κυριακή καθεμίας των τεσσάρων εκπτωτικών περιόδων, δηλ. Ιανουαρίου, Μαΐου, Ιουλίου και Νοεμβρίου.

Συνεπώς, το νομοσχέδιο προβλέπει και την αλλαγή στο καθεστώς των εκπτώσεων, με την καθιέρωση των δύο ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων (πρώτα δεκαήμερα Μαΐου και Νοεμβρίου) μεταξύ των δύο τακτικών (της πρώτης, από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου έως το τέλος του Φεβρουαρίου και της δεύτερης, από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου έως το τέλος του Αυγούστου). 
Σχετικά με τη λειτουργία τις Κυριακές των εμπορικών καταστημάτων έως 250τμ, η διάταξη ορίζει ότι μπορεί να είναι ανοιχτά 52 Κυριακές τον χρόνο, κατόπιν εγκρίσεως των αντιπεριφερειαρχών –ή των δημάρχων στις περιπτώσεις της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Δήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχες θα έχουν το δικαίωμα εντός διμήνου από τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ να περιορίσουν τον αριθμό των Κυριακών που θα «απελευθερωθεί» η λειτουργία της αγοράς. Χωρίς την έγκαιρη έκδοση τέτοιων αποφάσεων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα ισχύει ο κανόνας των 52 Κυριακών. Στο πλευρό των εκπροσώπων των μικρομεσαίων εμπόρων και των εμποροϋπαλλήλων, που αντιδρούν στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τάχθηκε η Εκκλησία.

σελφ σερβις (T. 430)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION