σελφ σερβις - Nielsen: Σταθερά υψηλά η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Nielsen: Σταθερά υψηλά η καταναλωτική εμπιστοσύνη

23 Μαρτίου 2020 | 12:02 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Έρευνα,Καταναλωτής

Στην Ελλάδα κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019 ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης παρέμεινε σταθερός στις 84 μονάδες, πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό δείκτη, δηλαδή τις 86 μονάδες (αυτός μειώθηκε κατά 2 μονάδες σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2019), σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της Nielsen.

Ειδικότερα, κατά το 42% οι Έλληνες προβλέπουν ότι η προσωπική τους οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί το επόμενο δωδεκάμηνο, κατά το 31% ότι η χώρα στο ίδιο διάστημα θα βγει από την οικονομική κρίση (έναντι 14% στην αντίστοιχη περσινή έρευνα) και κατά το 70% ότι για την ώρα η χώρα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση.

Πάντως, μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών η Ελλάδα μοιράζεται την πρώτη θέση με την Ισπανία, αναφορικά με την εργασιακή ανασφάλεια, αφού ο ένας στους τέσσερις Έλληνες ανησυχεί για την εργασία του. Για την προσωπική υγεία ανησυχούν κατά το 24%, ενώ για την οικονομία κατά το 22%, που είναι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος. Έπονται οι ανησυχίες για τα χρέη του νοικοκυριού με 20% και το μεταναστευτικό με 19% (έναντι ευρωπαϊκού μέσου όρου 9%). Η έρευνα διαπίστωσε μείωση του ποσοστού των Ελλήνων, που προσπαθούν να περικόπτουν τα έξοδα των νοικοκυριών τους σε ποσοστό 62% έναντι 71% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

σελφ σερβις (T. 503)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Οικονομία-τουρισμός-τζίρος: Η πληγή κρυώνει και τώρα αρχίζει να πονά

Οι πωλήσεις των cash & carry τον Απρίλιο φέτος έπεσαν κατά 21% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της IRI. Είναι προφανές ότι τούτο οφείλεται στο lockdown. Ένα ερώτημα, τώρα που τυπικά αποκαταστάθηκε η λειτουργία της αγοράς του ho.re.ca., είναι κατά πόσο ο τουρισμός, μέσω αυτής και της μικρής λιανικής, ανακλάται στις πωλήσεις της οργανωμένης χονδρικής και λιανικής. Και ένα δεύτερο ερώτημα είναι πώς θα εξελιχθεί στο εξής ο κλαδικός τζίρος, δηλαδή όχι μόνο φέτος, α...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION