σελφ σερβις - Διεθνώς καθυστερήσεις στις online παραδόσεις λόγω Covid-19

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Διεθνώς καθυστερήσεις στις online παραδόσεις λόγω Covid-19

20 Μαρτίου 2020 | 12:22 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: News,Online,Διεθνή

Η AliExpress, η διεθνής e-commerce πλατφόρμα της κινεζικής Alibaba, ενημέρωσε τους πελάτες της για την πιθανότητα καθυστερήσεων στις παραδόσεις, λόγω της επιδημίας του κορωναϊού.

Η AliExpress είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές πραγματοποίησης αγορών σε παγκόσμιο επίπεδο, μέρος μιας ανερχόμενης τάσης σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές προμηθεύονται προϊόντα, όπως κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρικές σκούπες και ρούχα, απευθείας από βιομηχανίες με έδρα κατά κύριο λόγο την Κίνα. Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο του Reuters, σε αντίθεση με τις πλατφόρμες της Amazon, Tmall ή Taobao που απευθύνονται κυρίως στην εσωτερική αγορά της Κίνας, η AliExpress στοχεύει κυρίως σε διεθνείς αγοραστές, ως απάντηση στον αυξανόμενο εγχώριο ανταγωνισμό από πλατφόρμες όπως η -επίσης κινεζική- JD.com. Η AliExpress ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2010 και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Ρωσία, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, διαθέτοντας προϊόντα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Σύμφωνα με το site της Alibaba, στις 31 Αυγούστου 2019 είχε πάνω από 79 εκατομμύρια ενεργούς καταναλωτές (σε επίπεδο 12μηνου).

Σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις, οι καταναλωτές διαμαρτυρήθηκαν όχι μόνο για τους χρόνους παράδοσης, αλλά για το ότι οι παραγγελίες τους ανανεώνονταν αυτόματα και δεν μπορούσαν να ακυρωθούν. Κακή εντύπωση προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι η AliExpress δεν απάντησε αμέσως στα παράπονα των πελατών της. Ο όμιλος Alibaba προειδοποίησε τον Φεβρουάριο για πτώση του κύκλου εργασιών σε βασικές e-commerce δραστηριότητές του, καθώς ο κορωναϊός που έπληξε την Κίνα είχε επιπτώσεις και στις εφοδιαστικές αλυσίδες και τις παραδόσεις. Οι επιχειρήσεις που πωλούν προϊόντα τους μέσω Amazon.com στις ΗΠΑ αναφέρουν ελλείψεις λόγω αναστολής λειτουργίας εργοστασίων στην Κίνα και ακυρώσεις πτήσεων που μετέφεραν τα σχετικά εμπορεύματα (πάνω από 1 εκατ. προμηθευτές της Amazon αγοράζουν τα προϊόντα τους από Κινέζους εμπόρους).

σελφ σερβις (T. 503)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION