σελφ σερβις - Κυριαρχούν οι mobile εφαρμογές

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

Δωρεάν εγγραφή

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφείτε στην Online έκδοση του σελφ σέρβις και να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
*
*
*
*
*
*
* Άνδρας   Γυναίκα
*

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Κυριαρχούν οι mobile εφαρμογές

20 Φεβρουαρίου 2019 | 13:38 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: e-commerce,Mobile,News,Διεθνή,Έρευνα

Σε ποσοστό περίπου 70%, οι καταναλωτές ηλικίας μεταξύ 16 και 24 ετών προτιμούν να χρησιμοποιούν τις mobile εφαρμογές των βρετανικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, παρά τα αντίστοιχα site, ακόμη και όταν έχουν σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν και από τις mobile συσκευές. Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική έρευνα της εταιρείας GlobalData.

Οι αναλυτές τονίζουν πως οι καταναλωτές αλλάζουν τη συμπεριφορά τους σε ό,τι αφορά τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών για online αγορές και πως οι εφαρμογές των λιανεμπορικών επιχειρήσεων πρέπει να δημιουργούν ελκυστικό περιεχόμενο, ώστε να επωφεληθούν από αυθόρμητες αγορές. Η έρευνα προβλέπει πως η δαπάνη για αγορές μέσω mobile συσκευών θα αυξηθεί έως το 2023 κατά 88,3%! Η πρόβλεψη αυτή ενισχύεται από την πρόσφατη ανακοίνωση του βρετανικού online λιανέμπορου Shop Direct, σύμφωνα με την οποία οι αγορές μέσω κινητού τηλεφώνου αυξήθηκαν κατά 12,7% και πλέον αντιπροσωπεύουν ποσοστό 79% του συνόλου των πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο των εορτών, και συγκεκριμένα σε διάστημα 7 εβδομάδων, έως τις 28 Δεκεμβρίου.

Η στροφή των καταναλωτών στη χρήση εφαρμογών κυρίως από το κινητό τους τηλέφωνο δημιουργεί ένα νέο πεδίο ανταγωνισμού στον κλάδο και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πιστότητα των πελατών. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της GlobalData, οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις και κυρίως όσες απευθύνονται σε νεανικό κοινό, θα πρέπει να βεβαιωθούν πως η δική τους εφαρμογή είναι πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη του ανταγωνισμού. Η παρουσία και χρήση της εφαρμογής τους στο κινητό του υπάρχοντος -ή του δυνητικού- πελάτη, αποτελεί βασικό όχημα για τη διασφάλιση της πιστότητάς του.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι πελάτες μεγαλύτερης ηλικίας εξακολουθούν να ανησυχούν για την ασφάλεια της χρήσης των κινητών τους συσκευών με σκοπό την πραγματοποίηση αγορών εκτός σπιτιού. Συνολικά σε ποσοστό 62,3% οι καταναλωτές άνω των 65 ετών δηλώνουν ότι η πραγματοποίηση αγορών μέσω κινητού τηλεφώνου δεν τους παρέχει ασφάλεια σε ό,τι αφορά τα προσωπικά τους δεδομένα. Αυτή η διαπίστωση οδήγησε τους αναλυτές να προτρέψουν τους λιανέμπορους να αναζητήσουν τρόπους για να αρθούν αυτές οι επιφυλάξεις, ώστε να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

σελφ σερβις (T. 491)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION