σελφ σερβις - VERO: Στόχος πωλήσεων τα 250 εκατ. ευρώ

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

VERO: Στόχος πωλήσεων τα 250 εκατ. ευρώ

17 Οκτωβρίου 2018 | 11:10 Γράφει ο Πλάτωνας  Τσούλος Topics: Αγορά

Μέσα από ένα πενταετές επενδυτικό πλάνο συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ και τη νέα στρατηγική πωλήσεων και μάρκετινγκ, που ήδη ακολουθεί ο όμιλος Βερόπουλος, η διοίκησή του προσβλέπει σε διπλασιασμό του τζίρου του στην ΠΓΔΜ και τη Σερβία, δηλαδή περίπου στα περίπου 250 εκατ. ευρώ έναντι 123,6 εκατ. ευρώ, που έκλεισαν τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου το 2017.

Στις προθέσεις της διοίκησης του ομίλου είναι η δημιουργία 17 νέων σούπερ ή υπέρ μάρκετ έως το 2023 –σημειώνουμε ότι σήμερα διαθέτει 18– με «συγκατοίκηση» στις σχετικές εγκαταστάσεις καταστημάτων Jumbo. Ο σχεδιασμός αφορά στις δύο εθνικές βαλκανικές αγορές που αναπτύσσεται ο όμιλος, αποκλείοντας την επέκτασή του σε άλλες γειτονικές χώρες.

Κατά τη διοίκηση του ομίλου, η ανάπτυξη των εταιρικών πωλήσεων θα ακολουθήσει την προϋπολογισμένη πορεία, εφόσον αυτή απορρίπτει τελεσίδικα τις επιθετικές εξαγορές τρίτων εταιρειών. Μάλιστα, κατά πληροφορίες ο όμιλος πρόσφατα απέρριψε πρόταση για την εξαγορά μεγάλης αλυσίδας της ΠΓΔΜ. «Ο στόχος μας είναι να λειτουργούμε θετικά κι όχι οι υψηλοί ρυθμοί διόγκωσης των μεγεθών μας», μας δηλώθηκε χαρακτηριστικά. Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως μας εξηγήθηκε, ελήφθη απόφαση να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ενίσχυση της απόδοσης κάθε καταστήματος χωριστά, μέσα από αλλαγές στο μίγμα των προωθούμενων προϊόντων, οι οποίες ήδη προωθούνται, και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.

Ειδικότερα, τονίζεται πως επιβεβαιώνεται στην πράξη ότι η βελτίωση των ποιοτικών δεδομένων της λειτουργίας του δικτύου τονώνουν την αποδοτικότητά του από άποψη τζίρου και κερδοφορίας. Στο πλαίσιο των ποιοτικών επενδύσεων εντάσσει η διοίκηση της επιχείρησης και τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων καταστημάτων της.

Συμπληρωματική η θέση των ελληνικών προϊόντων
Η Εμπορική Διεύθυνση του ομίλου δίνει έμφαση στις εισαγωγές προϊόντων από την Ελλάδα, που ουσιαστικά αποτελούν αποκλειστικότητά της στις δύο τοπικές αγορές που δραστηριοποιούνται τα Vero. Σήμερα ο τζίρος του δικτύου από την πώληση ελληνικών προϊόντων ανέρχεται στο 10% των ετησίων εσόδων του. Οι εισαγωγές από την Ελλάδα αφορούν αγαθά που λείπουν από τις δύο αγορές, ενώ αναφέρονται και σε νωπά οπωροκηπευτικά, όταν οι τοπικές καιρικές συνθήκες δεν εξασφαλίσουν στη λιανική υψηλά επίπεδα ποιότητας. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε παράγοντας του ομίλου, τα καταστήματα και στις δύο εθνικές αγορές διατηρούν τον τοπικό τους χαρακτήρα, δηλαδή τα ελληνικά προϊόντα λειτουργούν συμπληρωματικά στο βασικό κωδικολόγιο των Vero.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του ομίλου Βερόπουλος, φέτος εκτιμάται μια ανάπτυξη τζίρου της τάξης του 5,3% ή στα 130 εκατ. ευρώ. Το 2017 ο κύκλος εργασιών των δύο εταιρειών του αυξήθηκε κατά 11,7% στα 123,6 εκατ. ευρώ έναντι 111,3 εκατ. ευρώ το 2016 σε σταθερές ισοτιμίες 2017. Το λειτουργικό του αποτέλεσμα σημείωσε αύξηση 8,7%, στα 16,1 εκατ. ευρώ από 14,8 εκατ. ευρώ το 2016. Τα κέρδη του προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 13,7% και ανήλθαν σε 12,9 εκατ. ευρώ έναντι 11,3 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ τα κέρδη του μετά φόρων ανήλθαν στα 12,1 εκατ. ευρώ έναντι 10,2 εκατ. ευρώ το 2016.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία το 2017 προσέθεσε στο δίκτυό της επιπλέον ένα κατάστημα Vero και τέσσερα Jumbo. Συνολικά η Vero λειτουργεί σήμερα 18 καταστήματα σούπερ μάρκετ, 8 καταστήματα Jumbo κι ένα εμπορικό κέντρο. Σημειώνουμε ότι φέτος, παράλληλα με τις προαναφερόμενες επενδύσεις, εκτελούνται εργασίες στο Βελιγράδι για την κατασκευή των νέων ιδιόκτητων κεντρικών γραφείων της εταιρείας.

σελφ σερβις (T. 486)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION