σελφ σερβις - Εφαρμογή Sainsbury’s για μείωση απωλειών τροφίμων

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018

Είσοδος Χρήστη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Εφαρμογή Sainsbury’s για μείωση απωλειών τροφίμων

19 Ιουλίου 2017 | 11:49 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: News,Διεθνή

Σχεδόν το ένα τρίτο των δημοτικών κοινοτήτων με τις οποίες συνεργάζεται η Sainsbury’s για τη μείωση των απωλειών τροφίμων, θα αξιοποιήσουν το app Olio, που έχει δημιουργήσει η αλυσίδα.

Από το σύνολο των 29 κοινοτήτων που έλαβαν επιδότηση ύψους 1 εκατ. λιρών Αγγλίας από τη Sainsbury’s τον περασμένο Μάιο για την υποστήριξη του συγκεκριμένου στόχου, οι 9 θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή Olio για να μειώσουν τις απώλειες τροφίμων στην περιοχή τους.

Δύο από αυτές θα χρησιμοποιήσουν την επιδότηση της αλυσίδας, που δίνεται βάσει του προγράμματος Waste Less, Save More, για να προσλάβουν συντονιστές της χρήσης του Olio, που αποστολή τους θα είναι να ενθαρρύνουν την εγγραφή στην εφαρμογή και τη χρήση της για την αξιοποίηση των τροφίμων που περισσεύουν σε κάθε περιοχή.

Οι υπόλοιπες κοινότητες θα ασχοληθούν με ενέργειες ενημέρωσης του κοινού, όπως τα φυλλάδια που θα κυκλοφορήσουν τα τοπικά δημοτικά συμβούλια, αλλά και μέσα από websites και social media. Τo 2016, η αλυσίδα ανέφερε ότι μέσω της εφαρμογής Olio διανεμήθηκαν σε σχεδόν 1.300 εγγεγραμμένους πολίτες 10.000 τεμάχια διαφόρων ειδών τροφίμων.

Παρόλο που η Sainsbury’s αξιοποιεί την εφαρμογή για να προσφέρει τρόφιμα τα οποία έχουν περισσέψει σε καταστήματά της, δηλώνει πως μεγαλύτερη αξία έχει η ενημέρωση για τη μείωση της απώλειας τροφίμων στα νοικοκυριά.

σελφ σερβις (T. 474)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Ελληνικές Εξαγωγές Τροφίμων: Πυλώνας της εγχώριας επιχειρηματικής εξωστρέφειας

Η βιομηχανία τροφίμων-ποτών αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα στήριξης της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας και μάλιστα σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών της. Κόντρα στην ύφεση της οικονομίας, στο αρνητικό κλίμα διεθνώς για τη χώρα από την έναρξη της κρίσης, όπως και στα capital controls, κατάφερε την περίοδο 2012-2016 να διατηρεί ανοδική την εξωστρεφή της δράση, όταν μάλιστα στο ίδιο διάστημα οι ελληνικές εξαγωγές στο σύνολό τους εξελίχθηκαν πτωτικά.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION