σελφ σερβις - Nielsen Shopper Trends Conference

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Nielsen Shopper Trends Conference

20 Ιουνίου 2017 | 11:51 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Έρευνα,Τάσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 11ου συνεδρίου Shopper Trends της Nielsen στις 11 Μαΐου, το οποίο παρακολούθησαν 100 και πλέον στελέχη των σούπερ μάρκετ και της βιομηχανίας FMCG, εκπροσωπώντας περίπου 40 εταιρείες του κλάδου.

Στο συνέδριο, όπου παρουσιάστηκαν οι τάσεις της αγοράς, όπως αποτυπώθηκαν στις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων και στα στοιχεία πωλήσεων των λιανέμπορων το 2016, τονίστηκε ότι ο τζίρος πέρυσι κυμάνθηκε στα επίπεδα του 2005, ότι οι δέκα μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ απέσπασαν το 75% των πωλήσεων κι ότι η κατανάλωση των προϊόντων PL σταθεροποιήθηκε στο 25,8%, κοντά πλέον στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Επίσης, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της εταιρείας για τις καταναλωτικές τάσεις, ενδιαφέρον παρουσιάζει η στροφή των Ελλήνων σε εναλλακτικά κανάλια πώλησης, εκτός των σούπερ μάρκετ, για τις αγορές ελαιολάδου και γάλατος, ενώ η έρευνα Premiumization επιβεβαίωσε ότι για τον καταναλωτή η πολυτέλεια δεν είναι μόνο θέμα τιμής, αλλά κυρίως ζήτημα υψηλής ποιότητας πρώτων υλών και προέλευσης.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της έρευνας για το e-commerce, που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα, επισημάνθηκε ότι η online εμπειρία πρέπει να παρέχεται και στο φυσικό κατάστημα, καθώς 4 στους 10 καταναλωτές είναι «έτοιμοι» να τη δοκιμάσουν.

σελφ σερβις (T. 473)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Προμηθευτές ταχυκίνητων προϊόντων: Απολογισμός πενταετίας και μελλοντικά επενδυτικά πλάνα

Στην κρίσιμη πενταετία που εξετάζεται στο επετειακό αφιέρωμα (που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 45 χρόνων έκδοσης του περιοδικού σελφ σέρβις), οι εξελίξεις στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας, αλλά και στην παγκοσμιοποιημένη αγορά, διαμόρφωσαν το πεδίο εντός του οποίου οι προμηθευτικές επιχειρήσεις κλήθηκαν να δώσουν τη δική τους μάχη, επανασχεδιάζοντας τη στρατηγική τους, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2017 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION