σελφ σερβις - ΙΕΛΚΑ: «Νοιαζόμαστε σήμερα, ζούμε καλύτερα αύριο»

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

ΙΕΛΚΑ: «Νοιαζόμαστε σήμερα, ζούμε καλύτερα αύριο»

20 Ιουνίου 2017 | 11:44 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Έρευνα

Την πρωτοβουλία «Νοιαζόμαστε σήμερα, ζούμε καλύτερα αύριο», με την υποστήριξη των ΑΒ Βασιλόπουλος, Δ. Μασούτης, My Market και Σκλαβενίτης, ανέλαβε να υλοποιήσει το ΙΕΛΚΑ, στο πλαίσιο του συντονισμού όλων των περιβαλλοντικά ευαίσθητων εταιρειών του κλάδου και των πελατών τους, για την προώθηση ενός κοινωνικού προγράμματος μείωσης της σπατάλης των πλαστικών υλών, της ενέργειας και των τροφίμων, καθώς και της ευρείας υιοθέτησης των πρακτικών ανακύκλωσης, με πρώτο βήμα την προσπάθεια μείωσης της χρήσης της πλαστικής σακούλας των σούπερ μάρκετ.

Ως προς το τελευταίο, προγραμματίστηκε ήδη η ανάρτηση σχετικής ενημερωτικής αφίσας από τις 20 Ιουλίου σε περισσότερα από 1.500 σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα. Η προσπάθεια θα κλιμακωθεί με τη διάθεση ενημερωτικών φυλλαδίων για τις διαστάσεις του προβλήματος, τη δημιουργία και προώθηση ειδικού site, τη συμμετοχή στην ενημέρωση των social media και των λοιπών ΜΜΕ.

Πρόσφατη έρευνα του ΙΕΛΚΑ έδειξε ότι ο Έλληνας παραλαμβάνει κατά μέσο όρο 3,9 πλαστικές σακούλες ανά επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ ή 270 κατά κεφαλήν ετησίως ή 2,9 δισ. τεμάχια στο σύνολο της χώρας. Κατά το 21% οι καταναλωτές δηλώνουν ότι παίρνουν περισσότερες σακούλες από όσες χρειάζονται, ενώ κατά το 81% τις χρησιμοποιούν για τη μεταφορά των απορριμμάτων τους. Όσο για την αξιοποίηση της επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας, είναι ελάχιστη: 2 στους 3 δηλώνουν ότι δεν κατέχουν καν τέτοιες, ενώ μόλις κατά το 8% τις χρησιμοποιούν συστηματικά και κατά το 23% επαρκώς. Ο 1 στους 2 δηλώνει ότι δεν τις χρησιμοποιεί επειδή δεν το θυμάται, αλλά κατά το 91% συμφωνούν ότι οι σακούλες πρέπει να μειωθούν έως και να απαγορευτεί η διάθεση τους (64%).

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή Οδηγία 2015/720 τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να λάβουν μέτρα, τα οποία θα «εξασφαλίζουν ότι το ετήσιο επίπεδο κατανάλωσης δεν θα υπερβαίνει τις 90 λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς κατά κεφαλήν το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2019 και τις 40 λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς κατά κεφαλήν το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2025». Προκειμένου να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, πρέπει η κατανάλωση στην Ελλάδα να μειωθεί κατά 80% ως το 2019 και κατά 90% ως το 2025.

σελφ σερβις (T. 473)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION