σελφ σερβις - Σκλαβενίτης-Αφοί Βερόπουλοι: Τίθεται σε κίνηση το νέο σχήμα

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Σκλαβενίτης-Αφοί Βερόπουλοι: Τίθεται σε κίνηση το νέο σχήμα

1 Ιουλίου 2015 | 12:02 Γράφει ο Πλάτωνας  Τσούλος Topics: Αγορά,Εξαγορά

Περί τις 90 ημέρες από τη γνωστοποίησή της θα χρειαστεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού να αποφανθεί για την εξαγορά της Αφοί Βερόπουλοι από τη Σκλαβενίτης. Η ολοκλήρωση των διαδικασιών συγκέντρωσης του δυναμικού των δύο εμπλεκόμενων εταιρειών εκτιμάται ότι θα απαιτήσει περίπου δύο χρόνια. Πηγές του σελφ σέρβις αναφέρουν ότι η απόφαση της ανεξάρτητης αρχής αναμένεται ότι θα εκδοθεί στα τέλη του Αυγούστου.

Από τα τέλη του Αυγούστου, λοιπόν, θ’ αρχίσει να μετρά ο χρόνος για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης. Στο μεσοδιάστημα οι δύο εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν σχετικά τον σχεδιασμό τους. Δεν θα μπορούν, ωστόσο, να εκμεταλλευθούν τις συνέργειες που υπόσχεται η δημιουργία ενός τόσο μεγάλου και ισχυρού σχήματος στην αγορά του κλάδου και, κυρίως, δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν κοινές αγορές, ώστε να εξασφαλίζουν υψηλότερες παροχές από τους προμηθευτές τους.

Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η απόκτηση της δραστηριότητας της Αφοί Βερόπουλοι από τη Σκλαβενίτης θα υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού της Αφοί Βερόπουλοι και ειδικότερα με τη διάσπασή της σε δύο διακριτά και ανεξάρτητα τμήματα, τα οποία θα αποτελέσουν δύο ανεξάρτητες Ανώνυμες Εταιρείες. Η μία θα ελέγχει τις δραστηριότητες στην Ελλάδα και άλλη στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα ήδη γνωστά, στη Σκλαβενίτης θα περιέλθει η δραστηριότητα της Αφοί Βερόπουλοι στην Ελλάδα.

Άλλαξε συμπεριφορά η αγορά
Ανεξάρτητα από τις νομικές διαδικασίες, όπως και από το ενδεχόμενο προσφυγής τρίτων εταιρειών στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά της συμφωνίας, η πλευρά των προμηθευτών δείχνει πως προεξοφλεί το deal, πράγμα που φαίνεται από το ότι η στάση τους απέναντι στην Αφοί Βερόπουλοι έχει βελτιωθεί αισθητά. Η αλυσίδα τροφοδοτείται πλέον ομαλά, ενώ οι προμηθεύτριες εταιρείες, αντιλαμβανόμενες ότι ουσιαστικά συναλλάσσονται με τη Σκλαβενίτης, άρχισαν να αναπληρώνουν τα αποθέματά της με φυσιολογικό ρυθμό. Όπως επισημαίνεται από την πλευρά της αλυσίδας, οι πωλήσεις της από την ημερομηνία ανακοίνωσης της συμφωνίας συγχώνευσης των δύο εταιρειών, άρχισαν και πάλι να καταγράφουν ανοδική πορεία, καλύπτοντας το χαμένο έδαφος των τελευταίων μηνών, κυρίως των τελευταίων εβδομάδων, οπότε ο τζίρος της «έκανε κοιλιά», λόγω των καθυστερήσεων στην επίσημη ανακοίνωση του deal.

Πηγές της Αφοί Βερόπουλοι προσθέτουν σχετικά ότι η ανοδική πορεία των πωλήσεων της εταιρείας αποδίδεται και στη θετική πλέον ψυχολογική διάθεση των εργαζόμενων στο ίδιο το δίκτυο, όπως και γενικότερα στον κόσμο της αγοράς. Τη θετική κρίση της Επιτροπής Ανταγωνισμού δείχνει ότι προεξοφλεί και η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία όλο το τελευταίο διάστημα κινούσε τα νήματα για τη συγχώνευση των δύο αλυσίδων. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ενέκρινε –και τις παραμονές της έκδοσης του τεύχους εκταμίευσε– ένα νέο δάνειο προς την Αφοί Βερόπουλοι, της τάξης των 70-80 εκατ. ευρώ, με το οποίο η αλυσίδα θα καλύψει τις υποχρεώσεις των τελευταίων μηνών, τις οποίες αδυνατούσε να αντιμετωπίσει. Το δάνειο, που κατά τις ίδιες πληροφορίες θα διατεθεί για πληρωμές προς εργαζόμενους και προμηθευτές, αλλά και για την κάλυψη των υποχρεώσεων της εταιρείας προς τα ασφαλιστικά ταμεία, φαίνεται πως είχε συμφωνηθεί με την τράπεζα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων των δύο εταιρειών για την υπογραφή της συμφωνίας.

σελφ σερβις (T. 451)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION