σελφ σερβις - Προϊόντα χωρίς φοινικέλαιο από την OCADO

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Προϊόντα χωρίς φοινικέλαιο από την OCADO

22 Ιανουαρίου 2019 | 11:51 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: News,Διεθνή,Ενέργεια/Περιβάλλον

Ειδικό «ράφι» στην online πλατφόρμα πώλησης προϊόντων της δημιούργησε η OCADO, συγκεντρώνοντας κωδικούς που δεν περιέχουν φοινικέλαιο (5.000 κωδικοί).

Στη σχετική σελίδα του ηλεκτρονικού σούπερ μάρκετ, εμφανίζονται στους πελάτες που θα αναζητήσουν προϊόντα με τη φράση «palm oil-free», επιλογές σε ψωμί, δημητριακά πρωινού, πίτσα, ακόμη και είδη προσωπικής υγιεινής. Η OCADO οδηγήθηκε στη δημιουργία της συγκεκριμένης σελίδας ακολουθώντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα εν λόγω προϊόντα (έρευνες καταγράφουν αύξηση κατά 28% των αναζητήσεων για προϊόντα χωρίς φοινικέλαιο).

Όπως δήλωσε η υπεύθυνη grocery merchandising and product της OCADO, Alice Mannion, όλο και περισσότεροι καταναλωτές, όταν αγοράζουν βασικά προϊόντα, διερευνούν την παρουσία φοινικέλαιου στη σύνθεσή τους. Η αναζήτηση palm oil-free προϊόντων, όμως, δεν είναι εύκολη, αφού απαιτεί συνεχή έλεγχο των αναγραφόμενων συστατικών. Σε αυτό το πλαίσιο, η πρωτοβουλία της OCADO είναι κρίνεται ως ιδιαίτερα εύστοχη και χρηστική για τους ευαισθητοποιημένους καταναλωτές.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανακοινώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη μεγάλη επικοινωνιακή επιτυχία της αλυσίδας Iceland, που στόχευε στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών στο συγκεκριμένο θέμα. Η αλυσίδα δημιούργησε ένα video, που έγινε viral, με 70 εκατ. views, με τίτλο «Rang-tan Christmas». Στο video καταγγέλλεται η καταστροφή των τροπικών δασών για την παραγωγή φοινικέλαιου και η εκδίωξη ειδών, όπως ο ουρακοτάγκος, από το φυσικό τους περιβάλλον, ενώ ανακοινώνεται η δέσμευση της αλυσίδας για την κατάργηση της χρήσης του στα PL προϊόντα της, έως την 1η Ιανουαρίου 2019.

σελφ σερβις (T. 490)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION