σελφ σερβις - Συμφωνία Kroger-Microsoft για υπηρεσίες λιανεμπορίου

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Συμφωνία Kroger-Microsoft για υπηρεσίες λιανεμπορίου

22 Ιανουαρίου 2019 | 11:50 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: e-commerce,News,Διεθνή

Στις αρχές Ιανουαρίου δημοσιοποιήθηκε η υπογραφή συμφωνίας των δύο κολοσσών στον τομέα τους, της Kroger και της Microsoft, που αφορά σε παροχή υπηρεσιών RaaS (Retail as a Service).

Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για τη δημιουργία και εμπορική διάθεση υπηρεσίας προς τις λιανεμπορικές επιχειρήσεις, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας τους και της εξυπηρέτησης των πελατών. Η πιλοτική αξιοποίηση της λύσης θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα του ομίλου Kroger στο Οχάιο και σε κατάστημα QFC στην Ουάσινγκτον -σε περιοχές κοντά στις έδρες των επιχειρήσεων.

Όπως ανακοινώθηκε από τις Kroger και Microsoft, η ομάδα τεχνολογίας του ομίλου Kroger, αξιοποιώντας την πλατφόρμα Azure της Microsoft και αισθητήρες IoT, δημιούργησε ένα σύστημα που θα επιτρέπει στα πιλοτικά καταστήματα να έχουν πρόσβαση σε μια σουίτα εφαρμογών στο cloud, για λύσεις σε θέματα front και back end, όπως η χρήση συγκεκριμένων KPIs και η υλοποίηση πλάνων merchandising, η ενίσχυση της απόδοσης του προσωπικού, η συγκέντρωση στοιχείων σχετικών με την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών, η μείωση των ελλείψεων στο ράφι (out of stock), η βελτίωση της αγοραστικής εμπειρίας, η ενίσχυση της παροχής προσωποποιημένων προτάσεων στους πελάτες κλπ.

Στην κοινή ανακοίνωση δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας των δύο επιχειρήσεων στο λιανεμπόριο και την πληροφορική, για την ενίσχυση της εμπειρίας των πελατών σε κάθε κανάλι αγοράς, φυσικό και ψηφιακό.

σελφ σερβις (T. 490)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Αγορές στα σούπερ μάρκετ: Τρεις σημαντικές αλλαγές που έφεραν πανδημία & lockdown In

Η πανδημία του COVID-19 και το επακόλουθο lockdown επηρέασαν πολλές πτυχές της καθημερινότητας των καταναλωτών, ανάμεσα τους και τον τρόπο που αγοράζουν τρόφιμα και γενικά τα είδη παντοπωλείου. Στο πλαίσιο των κυλιόμενων ερευνών του ΙΕΛΚΑ για την πανδημία (έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 7 κύματα της έρευνας) αναγνωρίστηκαν διάφορες αλλαγές που αφορούν την επίσκεψη των καταστημάτων, τη διαδικασία επιλογής προϊόντων, ακόμα και τις διατροφικές συνήθειες.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION