σελφ σερβις - Λιανέμποροι της Αυστρίας κατά Amazon

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Λιανέμποροι της Αυστρίας κατά Amazon

18 Δεκεμβρίου 2018 | 10:21 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: News,Online,Διεθνή

Σε προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της χώρας (Federal Competition Authority–BWB) κατά της Amazon προχώρησαν λιανεμπορικές επιχειρήσεις της Αυστρίας, μέσω του συνδέσμου τους (Austrian Retail Association) υποστηρίζοντας πως η εταιρεία παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού, έχοντας λιανεμπορική δραστηριότητα, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως marketplace, από το οποίο πωλούνται προϊόντα άλλων λιανεμπόρων.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η αντιτράστ αρχή της Γερμανίας εξετάζουν επίσης τον ρόλο του αμερικανικού γίγαντα στην αγορά. Παρά το γεγονός ότι σε ρεπορτάζ γερμανικής εφημερίδας αναφερόταν πως η αυστριακή αρχή θα ξεκινήσει έρευνα για το θέμα, εκπρόσωπός της δήλωσε πως προς το παρόν απλώς εξετάζει την κατατεθείσα προσφυγή.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του συνδέσμου των λιανεμπορικών επιχειρήσεων της Αυστρίας, «η Amazon έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει τις τιμές των λιανεμπόρων που δραστηριοποιούνται στη δική της πλατφόρμα πώλησης, να ρίχνει τις τιμές και μακροπρόθεσμα να συγκεντρώσει όλη τη λιανεμπορική δραστηριότητα», προσθέτοντας πως «το 93% του συνόλου των καταναλωτών που πραγματοποιούν online αγορές στη χώρα έχουν κάνει τουλάχιστον μια αγορά από την Amazon».

σελφ σερβις (T. 489)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Σοκολάτα: Ακόμη πιο γλυκιά φέτος…

Σημαντικά αυξάνονται φέτος οι πωλήσεις της σοκολάτας σχεδόν σε όλες τις υποκατηγορίες της και, όπως αναμένεται, η εν λόγω τάση θα έχει συνέχεια. Στο μεταξύ, η ζήτηση οδηγείται όλο και πιο έντονα από το μεγάλο διεθνές ρεύμα υπέρ των φυσικών, υγιεινών προϊόντων, με οικολογικές προδιαγραφές παραγωγής και η σοκολατοβιομηχανία δεν σταματά να ανταποκρίνεται, με νέα λανσαρίσματα και υποσχέσεις συνδυασμού απόλαυσης και υγιεινής διατροφής.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION