σελφ σερβις - Φήμες για χιλιάδες καταστήματα Amazon Go

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Φήμες για χιλιάδες καταστήματα Amazon Go

19 Οκτωβρίου 2018 | 11:54 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: News,Διεθνή

H Amazon αρνήθηκε μεν να σχολιάσει τις φήμες που αφορούσαν στον σχεδιασμό λειτουργίας χιλιάδων καταστημάτων Amazon Go, που λειτουργούν χωρίς ταμεία, στα αμέσως επόμενα χρόνια, αλλά πολλοί αναλυτές θεωρούν πως η πιθανότητα υλοποίησης αυτών των πλάνων είναι πολύ μεγάλη.

Το Bloomberg ανέφερε πως η εταιρεία σκοπεύει να ανοίξει περίπου 3.000 Amazon Go έως το 2021. Έως το τέλος του 2018 προβλέπεται πως ο αριθμός τους θα έχει αυξηθεί στα 10, από 4 σήμερα, και πως το 2019 η επέκταση του δικτύου θα αφορά στην προσθήκη περίπου 50 καταστημάτων σε μεγάλες πόλεις-αγορές της χώρας.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως, σύμφωνα με εκτιμήσεις του αναλυτή της Morgan Stanley, Brian Nowak, η επέκταση του δικτύου αντιπροσωπεύει επένδυση ύψους 3 δισ. δολαρίων. H Whole Foods, η οποία εξαγοράστηκε από την Amazon τον Αύγουστο του 2017, σήμερα διαθέτει δίκτυο 470 καταστημάτων. Οι αναλυτές εκτιμούν πως για να ανταγωνιστεί η Amazon επί ίσοις όροις τις μεγάλες δυνάμεις του λιανεμπορίου τροφίμων στις ΗΠΑ (σούπερ μάρκετ, convenience stores κλπ), δεν αρκεί δίκτυο αυτού του μεγέθους. Οπότε, η επέκταση θεωρείται λογική στρατηγική επιλογή.

σελφ σερβις (T. 487)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Οικονομία-τουρισμός-τζίρος: Η πληγή κρυώνει και τώρα αρχίζει να πονά

Οι πωλήσεις των cash & carry τον Απρίλιο φέτος έπεσαν κατά 21% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της IRI. Είναι προφανές ότι τούτο οφείλεται στο lockdown. Ένα ερώτημα, τώρα που τυπικά αποκαταστάθηκε η λειτουργία της αγοράς του ho.re.ca., είναι κατά πόσο ο τουρισμός, μέσω αυτής και της μικρής λιανικής, ανακλάται στις πωλήσεις της οργανωμένης χονδρικής και λιανικής. Και ένα δεύτερο ερώτημα είναι πώς θα εξελιχθεί στο εξής ο κλαδικός τζίρος, δηλαδή όχι μόνο φέτος, α...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION