σελφ σερβις - Asda - Sainsbury’s

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Δημιουργείται η μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα

Asda - Sainsbury’s

21 Μαΐου 2018 | 11:02 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: News,Διεθνή,Εξαγορά

Η ανακοίνωση της πώλησης της Asda (θυγατρικής της Walmart) στη Sainsbury’s, έναντι 7,3 δισ. λιρών, αιφνιδίασε τη βρετανική, αλλά και την παγκόσμια αγορά λιανεμπορίου.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, που δεν αναμένεται να συναντήσει εμπόδια στην έγκρισή της από την αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού, λόγω της διαφορετικής κατανομής του δικτύου καταστημάτων των δύο αλυσίδων σε βορρά και νότο, θα δημιουργηθεί η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανεμπορίου τροφίμων της χώρας, με κύκλο εργασιών περίπου 51 δισ. δολάρια (στοιχεία 2017).

Το δίκτυό της θα ξεπερνά τα 2.800 σημεία πώλησης (Sainsbury’s, Asda και Argos) -supercenters, σούπερ μάρκετ και καταστήματα convenience -, ενώ η συμφωνία αφορά και τα websites, όπου πραγματοποιούνται πάνω από 47 εκατ. συναλλαγές εβδομαδιαίως.

Σύμφωνα με τους όρους εξαγοράς, στη Walmart θα ανήκει ποσοστό 42% της νέας εταιρείας, αλλά η Sainsbury’s θα έχει τον διοικητικό έλεγχο (με CEO τον Mike Coupe), έναντι ποσού 2,98 δισ. δολαρίων που θα αποδώσει στην Walmart. Η αμερικανική θυγατρική θα εκπροσωπείται με δύο θέσεις στο ΔΣ της νέας εταιρείας.

Όπως διαπιστώνουν βρετανοί αναλυτές, η απόφαση της Walmart δίνει μια λύση στην αδυναμία της να μειώσει την «ψαλίδα» μεταξύ των τιμών της Asda και των εκπτωτικών αλυσίδων Aldi και Lidl, ενώ την ισχυροποιεί έναντι της πορείας ανάκαμψης της Tesco, μετά την εξαγορά της Booker και την ανάληψη της διοίκησής της από τον αναγνωρισμένης αξίας CEO της δεύτερης, Charles Wilson.

σελφ σερβις (T. 483)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Census 2017: Η εικόνα του κλάδου από την IRI

Ο αθροιστικός κλαδικός τζίρος το 2017 παρουσίασε μια ανάπτυξη της τάξης των 148 εκατ. ευρώ συγκριτικά με το 2016, η οποία τυγχάνει ως μέγεθος να συμπίπτει ακριβώς με την ανάπτυξη του τζίρου ειδικά των σούπερ/υπέρ μάρκετ. Μολαταύτα ο τελευταίος εξακολουθούσε το 2017 να απέχει κατά 300 εκατ. ευρώ από το επίπεδό του στα τέλη του 2015, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα Census 2017 της IRI, η οποία αποτυπώνει ανά έτος και τύπο καταστήματος την εξέλιξη της εικόνας (από άποψη τζίρου και αριθμού καταστημάτων...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION