σελφ σερβις - Booker Chef Central σε υπέρ μάρκετ της Tesco

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Booker Chef Central σε υπέρ μάρκετ της Tesco

16 Μαρτίου 2018 | 13:56 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: News,Διεθνή,Τάσεις

Σε συνέχεια της εξαγοράς της χονδρεμπορικής εταιρείας Booker, στην οποία ανήκουν και τα καταστήματα Premier, Budgens και Londis, από την Tesco, παρουσιάστηκε το πρώτο κατάστημα εντός της βρετανικής αλυσίδας.

Το κατάστημα λειτουργεί στο Tesco Extra, υπέρ μάρκετ στο Κέμπριτζ, ονομάζεται Chef Central και καλύπτει περίπου 900τμ. Λειτουργεί ως ανεξάρτητος χώρος, με δική του είσοδο και υποδοχή και διαθέτει προϊόντα από τη γκάμα της Booker (μεγάλες συσκευασίες έτοιμης σάλτσας, εξοπλισμός κουζίνας, καθαριστικά κ.ά.), απευθυνόμενα κυρίως σε ανεξάρτητους, μικρούς επιχειρηματίες της εστίασης.

Στα ράφια υπάρχει ακόμη μια μικρή συλλογή κατεψυγμένων προϊόντων, ενώ λείπουν εντελώς τα φρέσκα. Αυτό το γεγονός μπορεί να αφαιρεί από το σημείο πώλησης τη δυναμική του ως one stop shop επαγγελματιών, αλλά μπορεί δυνητικά να ενισχύσει τις αγορές από τα υπόλοιπα τμήματα του υπέρ μάρκετ της Tesco, τα οποία ήδη αποτελούν προορισμό για μικρές επιχειρήσεις εστίασης.

Παρά το γεγονός ότι το Chef Central αποτελεί μια σημαντική δραστηριότητα που αναπτύσσεται εντός των καταστημάτων cash & carry της Booker, είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται σαν ξεχωριστό format. Εάν η πιλοτική πρωτοβουλία αποδειχθεί επιτυχής, θα ακολουθήσει η επέκτασή της και σε άλλα υπέρ μάρκετ της Tesco, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα από χώρους τους οποίους μέχρι στιγμής δεν εκμεταλλεύεται πλήρως η αλυσίδα.

Σημειώνεται πως ακολουθώντας την πολιτική της Cosco, που έχει δημιουργήσει το τμήμα των best sellers, η Chef Central θα διαθέτει προϊόντα και σε ιδιώτες, εντάσσοντας στη γκάμα της μικρότερες συσκευασίες προϊόντων που καλύπτουν ανάγκες των νοικοκυριών. Με στόχο να αποθαρρύνει τις μικρής αξίας αγορές, η εταιρεία διαφημίζει πως έχει ορίσει ως ελάχιστο κόστος αγοράς τις 30 λίρες, διατηρώντας όμως μια σχετική ευελιξία.

σελφ σερβις (T. 481)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION