σελφ σερβις - Walmart: Η αύξηση μισθών επισκιάζεται από το κλείσιμο καταστημάτων

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Walmart: Η αύξηση μισθών επισκιάζεται από το κλείσιμο καταστημάτων

22 Ιανουαρίου 2018 | 13:53 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: News,Αγορά,Διεθνή

Στις αρχές του χρόνου η Walmart ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε αύξηση της αμοιβής των εργαζομένων της στις ΗΠΑ κατά τουλάχιστον 11 δολάρια επιπλέον την ώρα, αλλά και την απόδοση σε ορισμένους εξ αυτών ειδικού μπόνους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η δυνατότητα αύξησης των αμοιβών προέκυψε από τη μείωση των φόρων, που στην επιχείρηση αντιστοιχούσε σε πτώση από 35% σε 21%. Την ανακοίνωση επισκίασε η απόφαση της αλυσίδας να κλείσει το 10% (63 από τα 660) των χονδρεμπορικών της καταστημάτων (Sam’s Club), που μεταφράζεται σε απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων.

Εκπρόσωποι των Δημοκρατικών δήλωσαν πως οι απολύσεις αυτές είναι η απόδειξη πως οι πολυδιαφημιζόμενες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ μειώσεις στους φόρους των επιχειρήσεων ωφελούν κυρίως τους πλούσιους μετόχους τους και όχι, όπως υποστηρίζεται, τους εργαζόμενους, οι οποίοι οδηγούνται στην ανεργία.

σελφ σερβις (T. 479)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Ελληνικές Εξαγωγές Τροφίμων: Πυλώνας της εγχώριας επιχειρηματικής εξωστρέφειας

Η βιομηχανία τροφίμων-ποτών αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα στήριξης της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας και μάλιστα σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών της. Κόντρα στην ύφεση της οικονομίας, στο αρνητικό κλίμα διεθνώς για τη χώρα από την έναρξη της κρίσης, όπως και στα capital controls, κατάφερε την περίοδο 2012-2016 να διατηρεί ανοδική την εξωστρεφή της δράση, όταν μάλιστα στο ίδιο διάστημα οι ελληνικές εξαγωγές στο σύνολό τους εξελίχθηκαν πτωτικά.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION