σελφ σερβις - Στρατηγική συνεργασία Alibaba, Auchan και Ruentex

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Στρατηγική συνεργασία Alibaba, Auchan και Ruentex

18 Δεκεμβρίου 2017 | 13:42 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: e-commerce,News,Διεθνή

Οι τρεις επιχειρήσεις ανακοίνωσαν στα τέλη του Νοεμβρίου τη στρατηγική τους συνεργασία, που αξιοποιεί την online και την offline εμπειρία τους, με στόχο την διερεύνηση νέων δυνατοτήτων ανάπτυξης στον κλάδο του λιανεμπορίου τροφίμων στην Κίνα.

Η Alibaba θα επενδύσει συνολικά 2,88 δισ. δολάρια για μερίδιο 36,16% της Sun Art, την επιχείρηση που λειτουργεί τα καταστήματα RT-Mart και Auchan στην Κίνα, εξαγοράζοντας τις μετοχές από τη Ruentex. Την ίδια στιγμή, η Auchan Retail αυξάνει το μερίδιό της στη Sun Art στο 36,18%, ενώ η Ruentex διατηρεί μερίδιο 4,67% share στη Sun Art.

Η στρατηγική της Alibaba στοχεύει στην παροχή μιας ενιαίας omnichannel εμπειρίας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, τις online πλατφόρμες και το δίκτυο διανομής. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει επενδύσει σε λιανέμπορους που διαθέτουν δίκτυο φυσικών καταστημάτων, αλλά και στην επέκταση των καταστημάτων της Hema Fresh.

Την ίδια στιγμή, η νέα στρατηγική συμμαχία θα δώσει τη δυνατότητα στην Sun Art να επωφεληθεί από το ψηφιακό περιβάλλον της Alibaba. Θα εισαγάγει νέες λύσεις στα καταστήματα, συμπεριλαμβανόμενης της σύνθεσης των online και οffline δραστηριοτήτων, με σύγχρονες λύσεις που αναβαθμίζουν την αγοραστική εμπειρία. Οι αναλυτές εκτιμούν πως η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί τη σημαντικότερη στρατηγική κίνηση της Alibaba στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των φυσικών καταστημάτων.

Η νέα συνεργασία θα προσφέρει omnichannel αγοραστική εμπειρία σε μια μεγαλύτερη γεωγραφική περιοχή της Κίνας, καθιστώντας το όλο εγχείρημα άκρως ανταγωνιστική απάντηση στη συνεργασία της Walmart με τη JD, τη μεγαλύτερη e-commerce εταιρεία της χώρας, που υλοποιήθηκε το 2016.

σελφ σερβις (T. 478)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Ελληνικές Εξαγωγές Τροφίμων: Πυλώνας της εγχώριας επιχειρηματικής εξωστρέφειας

Η βιομηχανία τροφίμων-ποτών αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα στήριξης της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας και μάλιστα σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών της. Κόντρα στην ύφεση της οικονομίας, στο αρνητικό κλίμα διεθνώς για τη χώρα από την έναρξη της κρίσης, όπως και στα capital controls, κατάφερε την περίοδο 2012-2016 να διατηρεί ανοδική την εξωστρεφή της δράση, όταν μάλιστα στο ίδιο διάστημα οι ελληνικές εξαγωγές στο σύνολό τους εξελίχθηκαν πτωτικά.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION