σελφ σερβις - Στη Δέσποινα Ξυνού το 100% της OK! Anytime Market

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Στη Δέσποινα Ξυνού το 100% της OK! Anytime Market

19 Μαΐου 2017 | 12:05 Γράφει ο Πλάτωνας  Τσούλος Topics: Αγορά

Νέα πορεία χαράσσει η αλυσίδα convenience stores OK! Anytime, αφού κατά πληροφορίες βρίσκεται στο τελικό στάδιο συμφωνίας με τις πιστώτριες τράπεζες και τη Μαρινόπουλος για την επαναγορά τον μετοχών που κατέχει η Μαρινόπουλος, από τη βασική μέτοχο της OK! Anytime, κ. Δέσποινα Ξυνού. Η σχετική συμφωνία αφορά στην επιστροφή του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας στην κ. Ξυνού, ώστε ν’ αποκτήσει εκ νέου τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας.

Για το σκοπό αυτό η κ. Ξυνού φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει το τίμημα που πρόκειται να καταβάλλει, προκειμένου να κλείσει το deal περί τα τέλη Απριλίου, οπότε η αλυσίδα θα επιστρέψει στην ομαλότητα, αναλαμβάνοντας τις όποιες υποχρεώσεις τής αντιστοιχούν από τον όμιλο Μαρινόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΚ! Anytime Market ήταν η μόνη θυγατρική της Μαρινόπουλος που είχε εξαιρεθεί του σχεδίου διάσωσης, που κατέθεσε πέρυσι η Σκλαβενίτης στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Πηγές του σελφ σέρβις αναφέρουν ότι η οικογένεια Ξυνού έχει συμφωνήσει με τις πιστώτριες τράπεζες, στις οποίες είναι δεσμευμένες οι μετοχές της εταιρείας (51% του μ/κ) έναντι χρεών της Μαρινόπουλος, ένα δίκαιο τίμημα και πλέον μένει να κλείσουν οι όποιες νομικές εκκρεμότητες, προκειμένου να υπογραφεί η σχετική συμφωνία.

Οι ίδιε πηγές αναφερόμενες στην επόμενη μέρα της ΟΚ! Anytime Market τονίζουν ότι μόλις η εταιρεία απεμπλακεί από τη Μαρινόπουλος θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία, ακολουθώντας στρατηγική επέκτασής της με καταστήματα franchise, πάντα με το μοντέλο των convenience stores.

Η εν λόγω αλυσίδα είναι η μόνη από τις ιστορικές του κλάδου που εμμένει στη στρατηγική τής οργάνωσης αποκλειστικά μικρών σημείων πώλησης, στρατηγική η οποία φαίνεται πως απέδωσε τα μέγιστα υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αφού η αλυσίδα καλείται να αντιμετωπίσει, ταυτόχρονα με την παρατεταμένη ύφεση, την κρίση στην οποία βρέθηκε τα τελευταία χρόνια ο βασικός της μέτοχος, η Μαρινόπουλος.

Πρόταση από επενδυτή
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, όπως αναφέρουν πληροφορίες του σελφ σέρβις, ότι η OK! Anytime Market δέχθηκε πρόταση από επενδυτή να μπει στο μετοχικό της κεφάλαιο με μειοψηφικό ποσοστό. Πρόκειται, ωστόσο, για πρόταση την οποία η διοίκηση της αλυσίδας φαίνεται πως δεν συζητά στην παρούσα φάση, αφού ο στόχος της είναι τα OK! Anytime να βρουν τον δρόμο τους, «πατώντας στα δικά τους πόδια».

Επίσης, μένει να φανεί κατά πόσο η αλυσίδα θα ενταχθεί σε κάποιον από τους ομίλους αγορών του λιανεμπορίου, ώστε να ενισχύσει τη θέση της έναντι των προμηθευτών της, πετυχαίνοντας καλύτερες ετήσιες συμφωνίες, με την προοπτική ενδυνάμωσης του ανταγωνιστικού της προφίλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 έκλεισε για την OK! Anytime Market με αυξημένο τζίρο (σε τιμές χονδρικής) κατά 12%, στα 44 εκατ. ευρώ, και με τριπλασιασμό των καθαρών κερδών της από τα περίπου 400.000 ευρώ που ήταν το 2015 στο 1,3 εκατ. ευρώ το 2016. Πρόκειται για επιδόσεις στις οποίες συμμετείχαν τα 96 convenience stores που λειτουργούν ως ανεξάρτητες εταιρείες (franchise), καθώς και οι δύο φούρνοι που ανήκουν στην οικογένεια Ξυνού.

σελφ σερβις (T. 471)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION