σελφ σερβις - Οι μισοί καταναλωτές αλλάζουν συνήθειες για λόγους οικονομίας

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Οι μισοί καταναλωτές αλλάζουν συνήθειες για λόγους οικονομίας

3 Μαρτίου 2016 | 12:11 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Διεθνή,Έρευνα,Καταναλωτής

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Nielsen, οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ της Μ. Βρετανίας σημείωσαν πτώση κατά 0,8% τον πρώτο μήνα του έτους.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση, από τον Νοέμβριο του 2014. Η εταιρεία σχολίασε πως αυτή η πτώση οφείλεται στο γεγονός ότι οι καταναλωτές αναζητούν τις προσφορές και τις εκπτώσεις σε διαφορετικά καταστήματα, ενώ στο 50% περίπου αλλάζουν την αγοραστική τους συμπεριφορά με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων. Ο Mike Watkins (head of retailer & business insights, Nielsen), η έλλειψη πιστότητας εκφράζεται αντικατοπτρίζεται στο ότι οι καταναλωτές πραγματοποιούν αγορές με μεγαλύτερη συχνότητα, από περισσότερα σημεία πώλησης, μικρότερου κόστους, κι αυτό πλήττει άμεσα τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων. Η αλλαγή των συνηθειών πλήττει και αλυσίδες όπως η Asda, που ακολουθεί με στρατηγική χαμηλών τιμών, αφού πλέον, η επικέντρωση στις τιμές δεν την διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό.

σελφ σερβις (T. 458)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Δημητριακά: Οροφή, ναι, τάχα της ζήτησης ή των προσφορών, όμως;

Μετά τη συνεχόμενη άνοδο των πωλήσεών της την τελευταία τριετία, η αγορά των δημητριακών –σε μπάρες και σε νιφάδες– πιθανώς άγγιξε την οροφή της ανάπτυξής της. Ωστόσο, η σημαντική διείσδυση των δημητριακών ιδιωτικής ετικέτας στη ζήτηση είναι σίγουρα μεταξύ των παραγόντων που ώθησαν στον πόλεμο των προσφορών. Η πτώση της αξίας των πωλήσεων της κατηγορίας οφείλεται και στον σκληρό ανταγωνισμό στις προσφορές, ακόμη και ως -50%.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION