σελφ σερβις - Οι μισοί καταναλωτές αλλάζουν συνήθειες για λόγους οικονομίας

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Οι μισοί καταναλωτές αλλάζουν συνήθειες για λόγους οικονομίας

3 Μαρτίου 2016 | 12:11 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Διεθνή,Έρευνα,Καταναλωτής

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Nielsen, οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ της Μ. Βρετανίας σημείωσαν πτώση κατά 0,8% τον πρώτο μήνα του έτους.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση, από τον Νοέμβριο του 2014. Η εταιρεία σχολίασε πως αυτή η πτώση οφείλεται στο γεγονός ότι οι καταναλωτές αναζητούν τις προσφορές και τις εκπτώσεις σε διαφορετικά καταστήματα, ενώ στο 50% περίπου αλλάζουν την αγοραστική τους συμπεριφορά με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων. Ο Mike Watkins (head of retailer & business insights, Nielsen), η έλλειψη πιστότητας εκφράζεται αντικατοπτρίζεται στο ότι οι καταναλωτές πραγματοποιούν αγορές με μεγαλύτερη συχνότητα, από περισσότερα σημεία πώλησης, μικρότερου κόστους, κι αυτό πλήττει άμεσα τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων. Η αλλαγή των συνηθειών πλήττει και αλυσίδες όπως η Asda, που ακολουθεί με στρατηγική χαμηλών τιμών, αφού πλέον, η επικέντρωση στις τιμές δεν την διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό.

σελφ σερβις (T. 458)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Σοκολάτα: Ακόμη πιο γλυκιά φέτος…

Σημαντικά αυξάνονται φέτος οι πωλήσεις της σοκολάτας σχεδόν σε όλες τις υποκατηγορίες της και, όπως αναμένεται, η εν λόγω τάση θα έχει συνέχεια. Στο μεταξύ, η ζήτηση οδηγείται όλο και πιο έντονα από το μεγάλο διεθνές ρεύμα υπέρ των φυσικών, υγιεινών προϊόντων, με οικολογικές προδιαγραφές παραγωγής και η σοκολατοβιομηχανία δεν σταματά να ανταποκρίνεται, με νέα λανσαρίσματα και υποσχέσεις συνδυασμού απόλαυσης και υγιεινής διατροφής.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION