σελφ σερβις - Αφοί Βερόπουλοι: Μπήκε «με το δεξί» το 2014

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Αφοί Βερόπουλοι: Μπήκε «με το δεξί» το 2014

17 Μαρτίου 2014 | 09:51 Γράφει ο Πλάτωνας  Τσούλος Topics: Αγορά

Με το δεξί μπήκε το 2014 για την Αφοί Βερόπουλοι, καθώς ο τζίρος της τον Ιανουάριο κινήθηκε ανοδικά συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η διοίκηση της εταιρείας αισιοδοξεί για την πορεία των εσόδων της στη διάρκεια της νέας χρονιάς, αφού, όπως δηλώνουν στελέχη της, ο χρόνος θα κλείσει ανοδικά.

Στο βαθμό μάλιστα που οι στόχοι πωλήσεων επιτευχθούν, η εταιρεία προσβλέπει σε κερδοφορία για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια. Κατά τη διοίκησή της, η στροφή που εμφανίζει η αλυσίδα προς την ανάπτυξη αποδίδεται κυρίως στην εμπορική και τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί εδώ και καιρό, η οποία είναι εμφατικά εστιασμένη στις επιθετικές προσφορές, παρά τη μερική βελτίωση του κλίματος για το οργανωμένο λιανεμπόριο από τους τελευταίους μήνες του 2013.

«Το στοίχημα της εταιρείας να αυξήσει τον τζίρο της με τις πολύ επιθετικές και συχνές πρόσφορες φαίνεται πως έχει κερδηθεί», λένε τα στελέχη της. Μένει να αποδειχθεί, αν αυτή η πολιτική θα την οδηγήσει σε κερδοφορία. Στο μεταξύ, πάντως, η Αφοί Βερόπουλοι έχει δώσει προτεραιότητα στην εκλογίκευση του κόστους της λειτουργίας της, η οποία, όπως δηλώνεται, συμβάλλει τα μέγιστα στο «γύρισμα» του καθαρού αποτελέσματος από αρνητικό σε θετικό.Τη θετική εικόνα της αλυσίδας στηρίζουν τα νέα της καταστήματα, καθώς επίσης –σε μικρότερο βαθμό– και η διεύρυνση του ανοίγματός της στην αγορά των υγρών καυσίμων, μέσω της αύξησης του αριθμού των πρατηρίων που εδρεύουν σε επιλεγμένες εμπορικές της μονάδες. Πέρυσι η εταιρεία πρόσθεσε ένα νέο πρατήριο, ενώ για φέτος έχει υποβάλλει αιτήσεις για την οργάνωση ακόμη δύο.

Διεύρυνση δικτύου και κάρτα πιστότητας
Για το 2014 η Αφοί Βερόπουλοι έχει προγραμματίσει, επίσης, τη λειτουργία έξι έως επτά νέων σούπερ μάρκετ. Τα συμβόλαια για τα τέσσερα από αυτά έχουν ήδη υπογραφεί και στο διάστημα που ακολουθεί θα υπογραφούν ακόμη δύο ή τρία. Από το σύνολο των νέων εμπορικών μονάδων οι τέσσερις θα εδρεύουν στην Αθήνα και οι υπόλοιπες στην περιφέρεια. Η επέκταση του δικτύου θα κοστίσει φέτος στην εταιρεία περί τα 3,5 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε ότι το δίκτυό της σήμερα αριθμεί συνολικά 183 καταστήματα, ενώ ο όμιλος έχει ακόμη 11 καταστήματα στα Σκόπια και 5 στη Σερβία.

Η Αφοί Βερόπουλοι εξετάζει φέτος και το ενδεχόμενο εξαγοράς μικρών τοπικών δικτύων. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, σύμφωνα με στελέχη της, βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με μια αλυσίδα στην Αθήνα και δύο ακόμη στην περιφέρεια. Τα ίδια στελέχη προσθέτουν ότι η καλύτερη χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας της επιτρέπει πλέον επιθετικές κινήσεις, που όμως θα τις επιχειρεί εφόσον εκτιμά ότι πρόκειται για επενδυτικές ευκαιρίες (εξαγορές καταστημάτων) άμεσης απόδοσης.

Προσθέτουν δε ότι στα νέα εγχειρήματα της Αφοί Βερόπουλοι καθοριστική είναι η συμβολή των μερισμάτων που λαμβάνει από τη δράση του ομίλου στα Βαλκάνια και από τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Χαλκιαδάκης, που για το 2013 υπολογίζονται σε 5 εκατ. ευρώ και 1,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Προκειμένου η εταιρεία –όχι μόνο φέτος αλλά σε προοπτική χρόνων– να ακολουθεί επιθετική πολιτική προσφορών, σχεδιάζει το λανσάρισμα από τον Μάρτιο κάρτας πιστότητας. Μέσω αυτής, θα επιχειρεί περισσότερο στοχευμένες προωθητικές ενέργειες. Βάσει του σχεδιασμού της εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα κατέχουν την κάρτα της Αφοί Βερόπουλοι περί τους 150.000 καταναλωτές. Υπό την έννοια αυτή η διοίκησή της αλυσίδας εκτιμά ότι η κάρτα πιστότητας θα λειτουργεί ολοκληρωμένα ως εργαλείο του μάρκετινγκ, κυρίως από τους τελευταίους μήνες του έτους και πολύ περισσότερο από το 2015.

σελφ σερβις (T. 436)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION