σελφ σερβις - MARKET IN: Σε ετοιμότητα για νέες εξαγορές

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

MARKET IN: Σε ετοιμότητα για νέες εξαγορές

7 Οκτωβρίου 2013 | 10:58 Γράφει ο Πλάτωνας  Τσούλος Topics: Αγορά

Με στόχο έναν τζίρο της τάξης των 200 εκατ. ευρώ για το 2013 και την εξασφάλιση νέων εξαγορών το 2014, συνεχίζει την πορεία της η Market In, πετυχαίνοντας έντονο ρυθμό ανάπτυξης με κερδοφόρα αποτελέσματα, σε μια αγορά που την πνίγει η ύφεση.

Η αλυσίδα παρουσιάζεται σήμερα με 145 σημεία πώλησης, με έδρες κυρίως στην περιοχή της Αττικής, τα οποία απέκτησε μέσω ίδιων επενδύσεων αλλά και επιθετικών εξαγορών, που πραγματοποίησε ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια. Στους άμεσους στόχους της Market In εντάσσεται πλέον η καθιέρωση ενός νέου concept, των καταστημάτων Economy, τα οποία ακολουθούν ένα μοντέλο οργάνωσης που απαντά στις ανάγκες των καταναλωτών υπό συνθήκες κρίσης, καθώς τα ράφια τους διαθέτουν προϊόντα κυρίως για αγορές χαμηλού κόστους.

Μετά την πιλοτική λειτουργία εδώ και αρκετούς μήνες του πρώτου Economy στην Καλλιθέα, η διοίκηση της αλυσίδας εκτιμά ότι ήρθε η ώρα για τη δημιουργία και επέκταση ενός σχετικού δικτύου εκπτωτικών καταστημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη οργανώθηκε ένα δεύτερο κατάστημα στην Καλλιθέα, ενώ το τρίτο επρόκειτο να λειτουργήσει περί τα τέλη Σεπτεμβρίου στα νότια προάστια και ειδικότερα στην περιοχή της Γλυφάδας. Στις προθέσεις της εταιρείας είναι να επιταχύνει την επέκταση των Economy εντός του 2014, με καταστήματα που θα εγκαινιαστούν κατά βάσει σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αττικής.

Εξαγορές: Ειδική απόφαση ανά πρόταση
Σε ό,τι αφορά την πολιτική των εξαγορών της Market In, στην οποία επιμένει η διοίκησή της, η τελευταία σχετική κίνησή της αφορούσε ένα κατάστημα που λειτουργούσε η Unique στην περιοχή του Περιστερίου και ακόμα ένα στην περιοχή της Ανθούσας. Η εταιρεία πρόσφατα εγκαινίασε ένα νέο εταιρικό κατάστημα στην περιοχή της Τιθορέας, έκτασης περίπου 600τμ.

Από τις αρχές του χρόνου η αλυσίδα έχει εντάξει στο δίκτυό της 6 νέα σημεία πώλησης πέραν των καταστημάτων της Aλιμέντα Top, τα οποία ήδη έχει ενσωματώσει πλήρως στο δίκτυό της μετά την εξαγορά τους. Σε ερώτηση του σελφ σέρβις, σχετικά με τα κεφάλαια που προτίθεται να επενδύσει η εταιρεία στην εξαγορά νέων μικρών αλυσίδων ή μεμονωμένων καταστημάτων, διοικητικό στέλεχός της δήλωσε με έμφαση ότι, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, δεν υπάρχει πρόβλεψη συγκεκριμένου κονδυλίου.

«Τα πάντα κρίνονται και αποφασίζονται βάσει των εκάστοτε προτάσεων που γίνονται στην εταιρεία μας, δηλαδή, σε σχέση με το εμπορικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει κάθε κατάστημα και το προτεινόμενο τίμημα εξαγοράς», προσθέτοντας ότι «η Market In έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να αναπτύσσεται αδιάκοπα σε υγιείς βάσεις, με κερδοφορία και κυρίως δίχως τραπεζικό δανεισμό». Το γεγονός αυτό εξασφαλίζει ένα ισχυρό πλεονέκτημα στην αλυσίδα έναντι των ανταγωνιστών της, ενώ ταυτόχρονα της αφήνει ανοικτή την προοπτική χορήγησης δανείων από τον τραπεζικό τομέα, σε μια περίοδο που τα δάνεια χορηγούνται με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία.

Σημειώνεται ότι φέτος η Market In αναμένει ολοκλήρωση της χρονιάς με κερδοφόρο αποτέλεσμα, που θα προέλθει από τη μεγάλη αύξηση των εσόδων της, από τις περικοπές κόστους και από τις σημαντικές οικονομίες κλίμακος που εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, από τη λειτουργία του κέντρου logistics, στο οποίο, εξάλλου, εγκαταστάθηκαν πρόσφατα οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες της.

σελφ σερβις (T. 431)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION