σελφ σερβις - Σκλαβενίτης: Μπαράζ εξαγορών

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Σκλαβενίτης: Μπαράζ εξαγορών

20 Σεπτεμβρίου 2013 | 10:53 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: Αγορά

Πολιτική επιθετικής ανάπτυξης σε κεντρικά σημεία του Λεκανοπεδίου, αλλά και στις γειτονιές, επιχειρεί η Ι. & Σ. Σκλαβενίτης, έχοντας ήδη «κλειδώσει» -κατά πληροφορίες- τις δύο πρώτες συμφωνίες εξαγοράς καταστημάτων του ανταγωνισμού. Η πρώτη αφορά σε 4 σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Δούκας και η δεύτερη 5 σημεία πώλησης της Μπαλάσκας ΑΕ.

Στο φετινό πλάνο της Σκλαβενίτης περιλαμβάνεται και η πρόβλεψη λειτουργίας ακόμη τεσσάρων νέων καταστημάτων, τα οποία η εταιρεία θα οργανώσει εξ ολοκλήρου, με έδρες στον Γέρακα, το Ίλιον, τον Νέο Κόσμο και τον Άγιο Δημήτριο. Με τις ενέργειές της αυτές η αλυσίδα ενισχύει φέτος το δίκτυό της με 13 σημεία πώλησης, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των καταστημάτων του δικτύου της στα 100. Παράλληλα, η διοίκησή της επαναφέρει το project των μικρών καταστημάτων με τα φρέσκα προϊόντα, θεωρώντας ότι η κρίση «δημιουργεί χώρο» στις γειτονιές και για τους μεγάλους «παίκτες» του λιανεμπορίου.

Πηγές του σελφ σέρβις αναφέρουν ότι τα πέντε καταστήματα της Μπαλάσκας πρόκειται επί της ουσίας να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των Fresh Market, ένα μοντέλο καταστημάτων με το οποίο δοκίμασε η Σκλαβενίτης να αναπτυχθεί κατά το παρελθόν, ωστόσο σε εκείνη τη φάση δεν προχώρησε, εκτιμώντας ότι δεν της εξασφάλιζε τα προσδοκώμενα οφέλη. Τώρα πλέον το εταιρικό δίκτυο καταστημάτων «της γειτονιάς» θα ενισχυθεί με πέντε νέα σημεία, με έδρες σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Βριλήσσια και Βουλιαγμένη.

5 Μπαλάσκας + 4 Δούκας
Σύμφωνα με πηγές του σελφ σέρβις, τα πέντε καταστήματα της Μπαλάσκας πραγματοποιούν σε ετήσια βάση τζίρο της τάξης των 6 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά το τίμημα εξαγοράς τους, υπολογίζεται περίπου στο 30%-40% των εσόδων τους. Από την πλευρά της η Μπαλάσκας ΑΕ θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με τα υπόλοιπα καταστήματά της, που πλέον περιορίζονται στα 7.

Σε ό,τι αφορά την αλυσίδα Δούκας, επί της ουσίας αποσύρεται από την αγορά, καθώς συμφώνησε να πουλήσει τα τέσσερα μεγαλύτερα από τα έξι σούπερ μάρκετ που κατείχε, ενώ τα υπόλοιπα δύο προτίθεται να τα κλείσει. Η Ι. & Σ. Σκλαβενίτης θέτει υπό τον έλεγχό της τα σούπερ μάρκετ της Δούκας, με έδρες τα τρία στη Δάφνη και το ένα στη Νέα Σμύρνη. Σημειώνεται ότι η Δούκας πραγματοποιεί ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξης των 38 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοσιευμένου ισολογισμού της Ι. & Σ. Σκλαβενίτης, ο τζίρος της διαμορφώθηκε οριακά κάτω από τα επίπεδα του 2011. Η αξία του ανήλθε στα 1,23 εκατ. ευρώ από 1,26 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση. Τα κέρδη προ φόρων περιορίσθηκαν πέρυσι σε 14,53 εκατ. ευρώ από 19,29 εκατ. ευρώ το 2011 και τα κέρδη μετά φόρων σε 12,18 εκατ. ευρώ από 13,93 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση. Η διοίκηση της αλυσίδας εκτιμά ότι με τις εξαγορές στις οποίες προχώρησε, όπως και με τις επενδύσεις τις οποίες υλοποιεί σε νέα σημεία πώλησης, ο τζίρος της φέτος θα κινηθεί ανοδικά.

σελφ σερβις (T. 430)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION