σελφ σερβις - Σκοτία: Χρέωση για τις σακούλες

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Σκοτία: Χρέωση για τις σακούλες

2 Σεπτεμβρίου 2013 | 10:22 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Διεθνή

Η κυβέρνηση της Σκοτίας δήλωσε πρόσφατα πως θα προχωρήσει στην εφαρμογή μέτρου που θα αφορά στη χρέωση της χρήσης σακούλας μεταφοράς αγορών, κάθε υλικού.

 Η χρέωση θα ισχύσει από τον Οκτώβριο του 2014 και θα ανέρχεται σε 5 πένες. Η σχετική απόφαση έρχεται ως αποτέλεσμα δημόσιας διαβούλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε πέρυσι. Παρόμοια μέτρα έχουν ήδη υιοθετηθεί στην Ουαλία, από τον Οκτώβριο του 2011, καθώς και από τη Βόρεια Ιρλανδία, τον Απρίλιο του 2013. Η Αγγλία είναι μόνη πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν χρεώνει τις σακούλες αγορών. Ο γενικός γραμματέας Περιβάλλοντος της Σκοτίας δήλωσε πως οι  σακούλες επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον.

Η μικρή αυτή χρέωση μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά στη χρήση τους και να αποτελέσει ένα κίνητρο ώστε να σκεφτούν οι καταναλωτές τη ρύπανση που προκαλείται με την απόρριψή τους στο περιβάλλον. Το ποσό που θα συγκεντρώνεται θα μπορεί να δωρίζεται από τους λιανέμπορους για κοινωφελείς σκοπούς. Το ποσό αυτό υπολογίζεται πως μπορεί να ανέλθει σε 5 εκατ. λίρες Αγγλίας ετησίως, μετά την αφαίρεση του κόστους με το οποίο επιβαρύνονται οι λιανέμποροι.

Όπως τονίζεται, η συνεργασία λιανεμπόρων-κράτους έχει οδηγήσει στη μείωση κατά 40% στη χρήση της σακούλας μεταφοράς αγορών στην Ουαλία, ενώ θεωρείται λάθος να υπάρχει περιορισμός της συζήτησης μόνο στις σακούλες από πλαστικό, αφού συνολικά η επιβάρυνση, ανεξαρτήτως υλικού κατασκευής, επιβαρύνουν το περιβάλλον.

σελφ σερβις (T. 430)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Προϊόντα περιποίησης μαλλιών: Οριακά θετική η ανάπτυξη φέτος

Παράγοντες της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τις προοπτικές της αγοράς των προϊόντων περιποίησης των μαλλιών, αν και εξέλιξή της φέτος προδιαγράφεται οριακά θετική. Η ομάδα των treatment είναι η μικρότερη στην περιποίηση των μαλλιών, αλλά η ταχύτερα αναπτυσσόμενη και σε αξία και σε τεμάχια. Ενόσω στην πλειονότητά τους τα προϊόντα της κατηγορίας πωλούνται υπό προωθητική πίεση, η καινοτομία τους εστιασμένη στην εξειδικευμένη περιποίηση, έλκει όλο και περισσότερ...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION