σελφ σερβις - Ηνωμένο Βασίλειο: Οι κερδισμένοι της πόλωσης

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020

Είσοδος Χρήστη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Ηνωμένο Βασίλειο: Οι κερδισμένοι της πόλωσης

19 Αυγούστου 2013 | 09:21 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Διεθνή

Οι αλυσίδες Aldi, Lidl και Waitrose αύξησαν τα μερίδιά τους στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, κερδίζοντας ποσοστά από μεγάλες αλυσίδες της χώρας, γεγονός που είναι ενδεικτικό μιας πόλωσης η οποία χαρακτηρίζει τελευταία τον κλάδο.

 Η Asda σημείωσε ρεκόρ σε ό,τι αφορά το μερίδιό της το τρίμηνο που έληγε στις 9 Ιουνίου 2013, σύμφωνα με όσα κατέγραψε η Kantar Worldpanel, φθάνοντας το 3,6% (αύξηση 29,9% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο). Παράλληλα, η Lidl κέρδισε μερίδιο 3% και η Waitrose 4,9% (αύξηση 10,4%). Από τις πέντε μεγάλες αλυσίδες, μόνο η Sainsbury αύξησε το μερίδιό της σε ετήσια βάση, από 16,6% σε 16,6%.

Η Tesco είχε μείωση μισής ποσοστιαίας μονάδας, στο 30,5%, και η Asda έπεσε στο 16,9%. Η Morrisons σημείωσε μικρή πτώση, στο 11,6% αλλά οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 1,2%. Ο όμιλος Co-operative εξακολούθησε την πτωτική του πορεία, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 1,3% και το μερίδιό του να πέφτει στο 6,3%. Παρόλα αυτά, η Kantar συμβουλεύει τις αλυσίδες να μην ξεχνούν
πως οι Βρετανοί μπορεί να αναζητούν τις πιο συμφέρουσες αγορές αλλά δεν παύουν να θέλουν ποιοτικά προϊόντα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον αγορών.

σελφ σερβις (T. 430)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Σοκολάτα: Ακόμη πιο γλυκιά φέτος…

Σημαντικά αυξάνονται φέτος οι πωλήσεις της σοκολάτας σχεδόν σε όλες τις υποκατηγορίες της και, όπως αναμένεται, η εν λόγω τάση θα έχει συνέχεια. Στο μεταξύ, η ζήτηση οδηγείται όλο και πιο έντονα από το μεγάλο διεθνές ρεύμα υπέρ των φυσικών, υγιεινών προϊόντων, με οικολογικές προδιαγραφές παραγωγής και η σοκολατοβιομηχανία δεν σταματά να ανταποκρίνεται, με νέα λανσαρίσματα και υποσχέσεις συνδυασμού απόλαυσης και υγιεινής διατροφής.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION