σελφ σερβις - ΙΕΛΚΑ: Σημαντικά φθηνότεροι από Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

ΕΡΕΥΝΑ

ΙΕΛΚΑ: Σημαντικά φθηνότεροι από Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία

21 Αυγούστου 2013 | 14:00 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Έρευνα

Το μέσο τυπικό «καλάθι» αγορών από τα ελληνικά σούπερ μάρκετ φέτος τον Μάιο ήταν φθηνότερο κατά 21% από το αντίστοιχο της Αγγλίας, κατά 32% από το «καλάθι» της Γαλλίας και κατά 6% από εκείνο της Ισπανίας, σύμφωνα με την επαναλαμβανόμενη τετραμηνιαία έκθεση του ΙΕΛΚΑ, που παρουσιάζει τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας σύγκρισης τιμών στις τέσσερις χώρες.

Στο πλαίσιο της ανάλυσης, συγκρίθηκαν οι τιμές 20 προϊοντικών υποκατηγοριών και συνολικά 2.446 προϊόντων, που συνθέτουν το τυπικό καλάθι στις τέσσερις χώρες. Η σύγκριση έγινε με και χωρίς την αξία του ΦΠΑ, ο οποίος διαφέρει από χώρα σε χώρα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η εικόνα των αποτελεσμάτων αλλάζει σημαντικά όταν αφαιρείται ο αναλογών ΦΠΑ ανά χώρα, τόσο ώστε το «καλάθι» των τριών χωρών γίνεται ακριβότερο του ελληνικού κατά 33% στο ΗΒ, κατά 42% στη Γαλλία και κατά 13% στην Ισπανία (ο ΦΠΑ στα είδη του σούπερ μάρκετ στο ΗΒ είναι 0, στη Γαλλία 5,5% και στην Ισπανία 5%, όταν στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2011 είναι 13% και 23% για αναψυκτικά-χυμούς).

σελφ σερβις (T. 430)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Σοκολάτα: Ακόμη πιο γλυκιά φέτος…

Σημαντικά αυξάνονται φέτος οι πωλήσεις της σοκολάτας σχεδόν σε όλες τις υποκατηγορίες της και, όπως αναμένεται, η εν λόγω τάση θα έχει συνέχεια. Στο μεταξύ, η ζήτηση οδηγείται όλο και πιο έντονα από το μεγάλο διεθνές ρεύμα υπέρ των φυσικών, υγιεινών προϊόντων, με οικολογικές προδιαγραφές παραγωγής και η σοκολατοβιομηχανία δεν σταματά να ανταποκρίνεται, με νέα λανσαρίσματα και υποσχέσεις συνδυασμού απόλαυσης και υγιεινής διατροφής.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION