σελφ σερβις - MARKET IN: Είσοδος στο hard discount

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

MARKET IN: Είσοδος στο hard discount

21 Μαΐου 2013 | 11:12 Γράφει ο Πλάτωνας  Τσούλος Topics: Αγορά

Άνοιγμα στην αγορά του hard discount επιχειρεί η Market In, ακολουθώντας τη γενική τάση της αγοράς κατά την οποία ο καταναλωτής, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, στρέφεται όλο και με μεγαλύτερη επιμονή στις πιο οικονομικές αγορές. Το νέο εγχείρημα της εταιρείας εκδηλώνεται υπό την επωνυμία Economy.

Την επωνυμία αυτή φέρει το πρώτο hard discount κατάστημά της, έκτασης 300τμ, που εδρεύει στην Καλλιθέα (Κέκροπος 37), είναι οργανωμένο με παλέτες και διαθέτει περί τους 1.600 κωδικούς προϊόντων economy & daily, που κατασκευάζονται ως επί το πλείστον από Ελληνικές εξαγωγικές βιομηχανίες, είναι χαμηλής τιμής και καλύπτουν βασικές κατηγορίες food και non food. Πρόκειται για ένα πιλοτικό κατάστημα, το οποίο, εφόσον κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, θα αποτελέσει τη βάση για την οργάνωση ενός νέου δικτύου καταστημάτων της Market In.

Σύμφωνα με τη διοίκησή της, ο στόχος πωλήσεων που έχει τεθεί για τη μονάδα είναι τα 5.000 ευρώ την ημέρα και ήδη βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξή του. Πέραν των προαναφερόμενων, η Market In σχεδιάζει φέτος την εγκαινίαση τεσσάρων ή πέντε νέων εταιρικών καταστημάτων (ανεξάρτητων προς την επέκταση του εταιρικού δικτύου convenience stores με την επωνυμία Daily –σχετικά βλέπε σελ. 10-12). Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο μιας νέας εξαγοράς, αυτή τη φορά ενός μικρού τοπικού δικτύου δυναμικού πέντε καταστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία εξαγορά της Market In, επενδυτικού ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ, έγινε πέρυσι και αφορούσε 9 καταστήματα της αλυσίδας Alimenta. Το 2012, εξάλλου, δημιούργησε και δύο νέα δικά της σούπερ μάρκετ, ενώ ολοκλήρωσε το σχέδιο πλήρους λειτουργίας του νέου της κέντρου logistics στο Μαρκόπουλο.Επισημαίνουμε ότι τα οικονομικά μεγέθη της Market In εξελίσσονται ανοδικά. Παρά την ύφεση, εξασφαλίζει κερδοφορία σε κάθε χρήση, ενώ οι επενδύσεις της υλοποιούνται με ίδια κεφάλαια.

Το 2012 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 164 εκατ. ευρώ έναντι 140 εκατ. ευρώ το 2011, και τα κέρδη κοντά στο 1 εκατ. ευρώ. Για την τρέχουσα χρήση, ο στόχος για τον κύκλο εργασιών είναι τα 175-180 εκατ. ευρώ, ενώ η διοίκησή της εκτιμά ως εφικτό μέγεθος κερδών τα 1,5 εκατ. ευρώ. Η σταθερή επιδίωξή της είναι να υλοποιεί τις επενδύσεις με ίδιους πόρους. Σε ό,τι αφορά τον χρόνο πληρωμών των προμηθευτών της, είναι οι 120 ημέρες.

Παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες
Η Market In αναπτύσσει και μια σειρά περιφερειακών δραστηριοτήων στο αντικείμενό της, που επίσης της εξασφαλίζουν έσοδα και κέρδη. Μια εξ αυτών αφορά στον τομέα των εκθέσεων. Η εταιρεία κατέχει το 80% του ΜΕΚ, όπου το 2012 διοργανώθηκαν 20 εκθέσεις, εξασφαλίζοντάς της έσοδα της τάξης των 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος έχει πλάνο τη διοργάνωση 25 εκθέσεων. Παράλληλα, εκμεταλλεύεται ένα γυάλινο θερμοκήπιο υγροπονίας στο Μαραθώνα, έκτασης 25 στρεμμάτων, το οποίο παράγει ετησίως έως 800 τόνους πατάτας, που διατίθενται στα καταστήματα του δικτύου της.

Επίσης, δραστηριοποιείται στον τομέα των φωτοβολταϊκών, μέσω της εταιρείας Δουνέικα Αγρινίου Ενεργειακή, την οποία ελέγχει κατά 80%. Στο πλαίσιό της ήδη έχουν ολοκληρωθεί: α) μια μονάδα 3 MW στην Αιτωλοακαρνανία, ειδικότερα στη Ναύπακτο, που αφορά σε επενδύσεις της τάξης των 8 εκατ. ευρώ, με ετήσιο τζίρο κοντά στα 2 εκατ. ευρώ, β) μια μονάδα 1 MW, η οποία έχει εγκατασταθεί στη στέγη του κέντρου logistics της εταιρείας στο Μαρκόπουλο και γ) μια μονάδα 100 KW, εγκατεστημένη σε στέγη καταστήματός της στα Λιόσια. Η εταιρεία προγραμματίζει σύντομα την κατασκευή ακόμη δύο τέτοιων μονάδων σε καταστήματα του δικτύου της.

σελφ σερβις (T. 427)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION