σελφ σερβις - ΙΕΛΚΑ: Φθηνότερο φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Δωρεάν εγγραφή

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφείτε στην Online έκδοση του σελφ σέρβις και να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
*
*
*
*
*
*
* Άνδρας   Γυναίκα
*

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

ΙΕΛΚΑ: Φθηνότερο φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

27 Ιανουαρίου 2012 | 11:05 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: Έρευνα

Τα είδη του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού διατέθηκαν φέτος από τα σούπερ μάρκετ φθηνότερα κατά 3,5%-4,5%, σε σχέση με το 2010, ενώ οι τιμές τους παρουσίασαν διακύμανση, εξασφαλίζοντας στον καταναλωτή δυνατότητες επιλογής από ένα μεγάλο εύρος προϊόντων έως και πολύ φθηνών τιμών, επισημαίνεται στην τελευταία έκθεση του ΙΕΛΚΑ.

Η έρευνα του ΙΕΛΚΑ, που διενεργήθηκε στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, αφορούσε σε 20 τυπικές κατηγορίες προϊόντων του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού (γαλοπούλα, αρνί, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, σοκολατάκια, βασιλόπιτα, σολομό, κρασί, βούτυρο, αυγά, πατάτες, αλεύρι κλπ).

Όπως διαπιστώθηκε, ενώ το τυπικό καλάθι αγορών για τα Χριστούγεννα του 2010 κόστιζε 94,09 ευρώ, φέτος η αξία του ήταν 90,82 ευρώ κι αυτό παρά τις αυξήσεις του ΦΠΑ από 1/1/2011. Επομένως, μη λαμβανομένων υπόψη των φορολογικών επιβαρύνσεων, η πραγματική μείωση των τιμών ήταν 5%-6% και δη στις 14 από τις 20 εξεταζόμενες κατηγορίες προϊόντων, επισημαίνουν οι μελετητές.

Σχετικά με το εύρος τιμών, τονίζουν ότι ο καταναλωτής είχε τη δυνατότητα, κάνοντας «έξυπνες» επιλογές, να αγοράσει τα ίδια προϊόντα μέχρι και στην ελάχιστη τιμή των 62,17 ευρώ (-32%).

σελφ σερβις (T. 413)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Δημητριακά: Οροφή, ναι, τάχα της ζήτησης ή των προσφορών, όμως;

Μετά τη συνεχόμενη άνοδο των πωλήσεών της την τελευταία τριετία, η αγορά των δημητριακών –σε μπάρες και σε νιφάδες– πιθανώς άγγιξε την οροφή της ανάπτυξής της. Ωστόσο, η σημαντική διείσδυση των δημητριακών ιδιωτικής ετικέτας στη ζήτηση είναι σίγουρα μεταξύ των παραγόντων που ώθησαν στον πόλεμο των προσφορών. Η πτώση της αξίας των πωλήσεων της κατηγορίας οφείλεται και στον σκληρό ανταγωνισμό στις προσφορές, ακόμη και ως -50%.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION