σελφ σερβις - ΙΕΛΚΑ: Φθηνότερο φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

ΙΕΛΚΑ: Φθηνότερο φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

27 Ιανουαρίου 2012 | 11:05 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: Έρευνα

Τα είδη του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού διατέθηκαν φέτος από τα σούπερ μάρκετ φθηνότερα κατά 3,5%-4,5%, σε σχέση με το 2010, ενώ οι τιμές τους παρουσίασαν διακύμανση, εξασφαλίζοντας στον καταναλωτή δυνατότητες επιλογής από ένα μεγάλο εύρος προϊόντων έως και πολύ φθηνών τιμών, επισημαίνεται στην τελευταία έκθεση του ΙΕΛΚΑ.

Η έρευνα του ΙΕΛΚΑ, που διενεργήθηκε στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, αφορούσε σε 20 τυπικές κατηγορίες προϊόντων του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού (γαλοπούλα, αρνί, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, σοκολατάκια, βασιλόπιτα, σολομό, κρασί, βούτυρο, αυγά, πατάτες, αλεύρι κλπ).

Όπως διαπιστώθηκε, ενώ το τυπικό καλάθι αγορών για τα Χριστούγεννα του 2010 κόστιζε 94,09 ευρώ, φέτος η αξία του ήταν 90,82 ευρώ κι αυτό παρά τις αυξήσεις του ΦΠΑ από 1/1/2011. Επομένως, μη λαμβανομένων υπόψη των φορολογικών επιβαρύνσεων, η πραγματική μείωση των τιμών ήταν 5%-6% και δη στις 14 από τις 20 εξεταζόμενες κατηγορίες προϊόντων, επισημαίνουν οι μελετητές.

Σχετικά με το εύρος τιμών, τονίζουν ότι ο καταναλωτής είχε τη δυνατότητα, κάνοντας «έξυπνες» επιλογές, να αγοράσει τα ίδια προϊόντα μέχρι και στην ελάχιστη τιμή των 62,17 ευρώ (-32%).

σελφ σερβις (T. 413)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Γάλα: Υπό πίεση η αγορά

Ενόσω η ευρεία αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων ανακάμπτει την τελευταία διετία, απομακρυνόμενη σιγά-σιγά από το τέλμα της οικονομικής κρίσης, η αγορά του γάλακτος εξακολουθεί να υποφέρει, εμφανίζοντας συνεχή πτώση πωλήσεων. Κι όμως, τα γάλατα προστιθέμενης αξίας και ειδικών προϊοντικών χαρακτηριστικών, όπως το βιολογικό, το κατσικίσιο και το εναλλακτικό «φυτικό γάλα» ή το γάλα χωρίς λακτόζη, εμφανίζουν αξιοσημείωτη αύξηση πωλήσεων. Η οικονομική κρίση και οι σύγχρονες διατροφικές τάσεις αλλάζο...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION