σελφ σερβις - Αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των ξένων σούπερ μάρκετ

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των ξένων σούπερ μάρκετ

14 Δεκεμβρίου 2011 | 14:26 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: Διεθνή

Αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των ξένων σούπερ μάρκετ

Στα τέλη Νοεμβρίου, μετά από δύο χρόνια έντονου προβληματισμού και διαπραγματεύσεων, το υπουργικό συμβούλιο της Ινδίας αποφάσισε να αλλάξει την ισχύουσα νομοθεσία που αφορούσε στη δυνατότητα ξένων επιχειρήσεων να κατέχουν ποσοστό έως και 51%, σε σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

[Ινδία] Αυτή η απόφαση προκάλεσε τη θετική αντίδραση των μεγάλων πολυεθνικών όπως η Wal-Mart και η Tesco, που βλέπουν να ανοίγονται νέες ευκαιρίες ανάπτυξης σε μια χώρα με πληθυσμό 1,2 δισεκατομμυρίων.

Από την άλλη, ο εμπορικός κόσμος της χώρας αντιδρά υποστηρίζοντας πως η επέκταση των διεθνών αλυσίδων θα οδηγήσει σε μαρασμό τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις, με πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα για το σύνολο των εμπόρων, αλλά και των προμηθευτών αγροτικών προϊόντων και άλλων πρώτων υλών. Την ίδια θέση κρατά και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης. Η απόφαση εκκρεμούσε επί δύο χρόνια. Οι υποστηρικτές της υποστήριζαν πως το άνοιγμα της αγοράς στις μεγάλες αλυσίδες θα συμβάλει καθοριστικά στη μείωση του πληθωρισμού, που αυτήν τη στιγμή κινείται σε διψήφια ποσοστά, μέσω της αύξησης του ανταγωνισμού και της μείωση των τιμών.

Σύμφωνα με στοιχεία ερευνών, μόνο το 6% του λιανικού εμπορίου στην Ινδία αφορά στο οργανωμένο λιανεμπόριο, γεγονός που αποδεικνύει τη μεγάλη δυναμική ανάπτυξης της αγοράς και το αντίστοιχα μεγάλο ενδιαφέρον των διεθνών αλυσίδων.

σελφ σερβις (T. 412)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Οικονομία-τουρισμός-τζίρος: Η πληγή κρυώνει και τώρα αρχίζει να πονά

Οι πωλήσεις των cash & carry τον Απρίλιο φέτος έπεσαν κατά 21% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της IRI. Είναι προφανές ότι τούτο οφείλεται στο lockdown. Ένα ερώτημα, τώρα που τυπικά αποκαταστάθηκε η λειτουργία της αγοράς του ho.re.ca., είναι κατά πόσο ο τουρισμός, μέσω αυτής και της μικρής λιανικής, ανακλάται στις πωλήσεις της οργανωμένης χονδρικής και λιανικής. Και ένα δεύτερο ερώτημα είναι πώς θα εξελιχθεί στο εξής ο κλαδικός τζίρος, δηλαδή όχι μόνο φέτος, α...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION