σελφ σερβις - Πολλαπλά ωφελημένη η Lidl από το logistics center της Aldi

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Πολλαπλά ωφελημένη η Lidl από το logistics center της Aldi

26 Οκτωβρίου 2011 | 13:22 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: Αγορά

Πολλαπλά ωφελημένη η Lidl από το logistics center της Aldi

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία πώλησης ενός από τα μεγαλύτερα αποθηκευτικά συγκροτήματα της Ν.Α. Ευρώπης, της Aldi στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου, στη Lidl, η οποία ήταν η μοναδική υποψήφια για την απόκτησή του.

Όπως εκτιμάται, το τίμημα εξαγοράς θα είναι κατώτερο της αξίας του logistic center. Η Lidl διεξήγαγε πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την Aldi, μπροστά στην επιθυμία της οποίας να ξεπουλήσει το συντομότερο δυνατό τα πάγιά της στην Ελλάδα, πέτυχε να φέρει τη συμφωνία στα μέτρα της.

Η αρχική επένδυση της Aldi στο logistics center, που έχει καλυμμένη επιφάνεια 55.000 τμ, σιδηροδρομική σύνδεση, ενεργειακή αυτονομία και μπορεί να στηρίξει την τροφοδοσία εκατοντάδων καταστημάτων, δεν υπερέβη τα 85 εκατ. ευρώ. Πέρυσι οι ιδιοκτήτες του το παζάρευαν προς πώληση έναντι 125-135 εκατ. ευρώ.

Έτσι, η Lidl αποκτά τακτικό πλεονέκτημα στον εφοδιασμό των καταστημάτων της στην Ελλάδα, καθώς επιτυγχάνει καλύτερες οικονομίες κλίμακας, σε σχέση με τις υφιστάμενες. Όπως εκτιμάται, τώρα η εταιρεία θα προχωρήσει στον παροπλισμό του παλαιού αποθηκευτικού συγκροτήματός της στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης και ενδεχομένως και κάποιου ακόμη στην περιοχή της Θεσσαλίας. Σημειώνεται ότι το μέγεθος της νέας εγκατάστασης καθιστά ευχερή την τροφοδοσία των Lidl στη γειτονική Βουλγαρία ή και άλλες χώρες της περιοχής, που πιθανώς η εταιρεία θα αποφασίσει να επεκταθεί.

Επίσης, η Lidl αποκτά κι άλλα σημεία πώλησης που νοίκιαζε η Aldi (κατάστημα Πυλαίας Θεσσαλονίκης) ως νέος ενοικιαστής τους.

Η Aldi, πάντως, εξακολουθεί και μετά τις πωλήσεις ακινήτων της στις Lidl, Μετρό και ΑΒ Βασιλόπουλος να παραμένει ιδιοκτήτης καταστημάτων και οικοπέδων, τα οποία ενώ απέκτησε με εξαιρετικά υψηλό κόστος, αδυνατεί τώρα να ξεπουλήσει σε τιμές που δεν θα τη ζημιώνουν σοβαρά.

Εξάλλου, οικονομική βοήθεια 2,9 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χορηγηθεί στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχυθούν οι 642 πρώην εργαζόμενοι της Aldi.

σελφ σερβις (T. 410)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION