σελφ σερβις - ICAP: Σε κάμψη τα καταστήματα καλλυντικών

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

ICAP: Σε κάμψη τα καταστήματα καλλυντικών

25 Μαΐου 2011 | 10:58 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: Αγορά,Έρευνα

ICAP: Σε κάμψη τα καταστήματα καλλυντικών

Η βαθιά ύφεση που έπληξε το εγχώριο εμπόριο δεν εξαίρεσε τη λιανική πώληση καλλυντικών, μια αγορά με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης.

Οι συνολικές λιανικές πωλήσεις των καταστημάτων καλλυντικών (εξαιρουμένων των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων) μειώθηκαν κατά 4,5% το 2009, σε σύγκριση με το 2008, ενώ μεγαλύτερη ήταν η περαιτέρω πτώση το 2010, αφού όπως εκτιμάται κυμάνθηκε αρνητικά κατά 5 ως 10 ποσοστιαίες μονάδες, και οι προβλέψεις για φέτος δεν είναι αισιόδοξες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τον αριθμό των καταστημάτων, σύμφωνα με τη σχετική πρόσφατη κλαδική μελέτη της ICAP.

Όπως σημειώνεται στη μελέτη, η περιοχή της πρωτεύουσας συγκεντρώνει το 43,3% των καταστημάτων λιανικής διάθεσης καλλυντικών (μη ειδικευμένα, ειδικευμένα και πολυκαταστήματα). Στο πλαίσιό της, εξάλλου, έγινε χρηματοοικονομική ανάλυση των σχετικών επιχειρήσεων λιανικής, που έδειξε μείωση των πωλήσεών τους κατά 1,83% στη διετία 2008-2009 και μείωση 3,67% του μικτού τους κέρδους, όπως και των κερδών EBITDA κατά 23,03%, την ίδια περίοδο.

σελφ σερβις (T. 406)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Γάλα: Υπό πίεση η αγορά

Ενόσω η ευρεία αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων ανακάμπτει την τελευταία διετία, απομακρυνόμενη σιγά-σιγά από το τέλμα της οικονομικής κρίσης, η αγορά του γάλακτος εξακολουθεί να υποφέρει, εμφανίζοντας συνεχή πτώση πωλήσεων. Κι όμως, τα γάλατα προστιθέμενης αξίας και ειδικών προϊοντικών χαρακτηριστικών, όπως το βιολογικό, το κατσικίσιο και το εναλλακτικό «φυτικό γάλα» ή το γάλα χωρίς λακτόζη, εμφανίζουν αξιοσημείωτη αύξηση πωλήσεων. Η οικονομική κρίση και οι σύγχρονες διατροφικές τάσεις αλλάζο...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION