σελφ σερβις - Απεβίωσε ο Δημήτρης Μαρινόπουλος

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Απεβίωσε ο Δημήτρης Μαρινόπουλος

28 Ιανουαρίου 2011 | 13:03 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: Συνέντευξεις-Πρόσωπα

Απεβίωσε την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου σε ηλικία 92 ετών ο Δημήτρης Μαρινόπουλος, ο ένας εκ των δύο ιδρυτών των επιχειρήσεων της οικογένειας Μαρινόπουλου.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1919 στην Αθήνα, όπου ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του. Ακολούθησαν οι σπουδές του στο Φαρμακευτικό και Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε τον διδακτορικό του τίτλο στις φυσικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, όντας υπότροφος του γαλλικού κράτους. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια για το Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1949 δημιούργησε, μαζί με το δίδυμο αδελφό του Γιάννη, τη φαρμακοβιομηχανία ΦΑΜΑΡ και μερικά χρόνια αργότερα την ομώνυμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Από το 1956 διετέλεσε μέλος του ΣΕΒ, ενώ μεταξύ 1966-1970 και 1974-1978 υπήρξε πρόεδρός του. Στο τέλος της θητείας του δημιούργησε με συνεργάτες του το ΙΟΒΕ.

σελφ σερβις (T. 402)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Οικονομία-τουρισμός-τζίρος: Η πληγή κρυώνει και τώρα αρχίζει να πονά

Οι πωλήσεις των cash & carry τον Απρίλιο φέτος έπεσαν κατά 21% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της IRI. Είναι προφανές ότι τούτο οφείλεται στο lockdown. Ένα ερώτημα, τώρα που τυπικά αποκαταστάθηκε η λειτουργία της αγοράς του ho.re.ca., είναι κατά πόσο ο τουρισμός, μέσω αυτής και της μικρής λιανικής, ανακλάται στις πωλήσεις της οργανωμένης χονδρικής και λιανικής. Και ένα δεύτερο ερώτημα είναι πώς θα εξελιχθεί στο εξής ο κλαδικός τζίρος, δηλαδή όχι μόνο φέτος, α...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION