σελφ σερβις - Κρίση προ του τέλους στην Aldi

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Κρίση προ του τέλους στην Aldi

29 Νοεμβρίου 2010 | 12:59 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: Αγορά

Κρίση προ του τέλους στην Aldi

Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν οι διαπραγματεύσεις της Aldi με τους 650 εργαζομένους της, καθώς η διοίκησή της τους διαμήνυσε πως στις επαφές της με υποψήφιους αγοραστές των εγκαταστάσεών της δεν θέτει ως όρο την επαναπρόσληψή τους.

Η διοίκηση πρότεινε, εκτός από τη νόμιμη αποζημίωση, την επιπλέον καταβολή δύο μισθών για κάθε εργαζόμενο που αποχώρησε μετά τις 15 Ιουλίου ή πρόκειται να αποχωρήσει μέχρι την οριστική παύση των δραστηριοτήτων της αλυσίδας. Οι εργαζόμενοι δεν συναινούν στο χαμηλό ύψος της πρόσθετης αποζημίωσης, εφόσον η άρνηση της διοίκησης να διαπραγματευτεί την επαναπρόσληψή τους, στην ουσία τους καταδικάζει σε μακροχρόνια ανεργία.

Κατά πληροφορίες οι εκπρόσωποί τους θα επιμείνουν, καθώς, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, η Aldi δεν δικαιούται να προβεί σε ομαδικές απολύσεις, οπότε θα υποχρεωθεί, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, να απολύει το πολύ 25-30 άτομα μηνιαίως. Ήδη, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου έκλεισαν τα πρώτα 8 καταστήματα της αλυσίδας στη Νότια Ελλάδα, ενώ ως τα μέσα του Δεκέμβρη θα κλείσουν τα τελευταία 6 στη Θεσσαλονίκη.

σελφ σερβις (T. 400)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Παγωτό: Άλλους δρόσισε κι άλλους έκαψε, λόγω Covid-19

Η άνοδος των πωλήσεων παγωτού στα σούπερ μάρκετ το πρώτο τετράμηνο φέτος ήταν εκπληκτική, 20% σε αξία, δεδομένης της σύμπτωσης του lockdown, στη διάρκεια του οποίου η οργανωμένη λιανική έκανε χρυσές δουλειές, με την έναρξη της σεζόν του προϊόντος. Όμως, για τη μικρή λιανική και τον τουρισμό, που δημιουργούν ένα χρυσό μερίδιο για τη βιομηχανία παγωτού τα καλοκαίρια, οι επιπτώσεις είναι βαριές και μακροπρόθεσμες, ενόσω ένα πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας εντείνει την αβεβαιότητα…

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION