σελφ σερβις - Απογοητευτική η πορεία της Aldi

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Απογοητευτική η πορεία της Aldi

3 Νοεμβρίου 2010 | 11:50 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: Διεθνή

Το 2009 η πορεία της Aldi στη Μ. Βρετανία κρίνεται από τον ειδικό τύπο ως απογοητευτική, αφού η εταιρεία, παρά τα μεγαλόπνοα πλάνα επέκτασης που είχε εξαγγείλει προ διετίας, κατάφερε να έχει ζημιές ύψους 62 εκατ. ευρώ περίπου και αύξηση κύκλου εργασιών κατά 1,7% μόνο (στα 2,3 δισ. ευρώ περίπου).

[Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ] Η αντιστροφή της ανοδικής πορείας της αλυσίδας discount είναι εντυπωσιακή, ειδικά όταν η Tesco, μετά τις εξαγγελίες των επεκτατικών της πλάνων, την αντιμετώπιζε ως σημαντικό ανταγωνιστή. Πέρυσι η εταιρεία είχε κέρδη ύψους 106 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη της είχαν αυξηθεί κατά 32%. Η Aldi, παρόλο που είναι φειδωλή σε δηλώσεις προς τον τύπο, υποστήριξε πως οι ζημιές προήλθαν από την επένδυση που πραγματοποίησε στην ανακαίνιση καταστημάτων της, ενώ παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως έχει αρχίσει να κλείνει παλιά της σημεία πώλησης.

Η Aldi το 2008 είχε ανακοινώσει πως θα ανοίγει ένα κατάστημα την εβδομάδα. Η Tesco, προχώρησε τότε στο λανσάρισμα των δικών της discount καταστημάτων, χρίζοντας τον εαυτό της ως τον «μεγαλύτερο discounter της Βρετανίας».

σελφ σερβις (T. 399)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Γάλα: Υπό πίεση η αγορά

Ενόσω η ευρεία αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων ανακάμπτει την τελευταία διετία, απομακρυνόμενη σιγά-σιγά από το τέλμα της οικονομικής κρίσης, η αγορά του γάλακτος εξακολουθεί να υποφέρει, εμφανίζοντας συνεχή πτώση πωλήσεων. Κι όμως, τα γάλατα προστιθέμενης αξίας και ειδικών προϊοντικών χαρακτηριστικών, όπως το βιολογικό, το κατσικίσιο και το εναλλακτικό «φυτικό γάλα» ή το γάλα χωρίς λακτόζη, εμφανίζουν αξιοσημείωτη αύξηση πωλήσεων. Η οικονομική κρίση και οι σύγχρονες διατροφικές τάσεις αλλάζο...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION