σελφ σερβις - Απογοητευτική η πορεία της Aldi

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Απογοητευτική η πορεία της Aldi

3 Νοεμβρίου 2010 | 11:50 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: Διεθνή

Το 2009 η πορεία της Aldi στη Μ. Βρετανία κρίνεται από τον ειδικό τύπο ως απογοητευτική, αφού η εταιρεία, παρά τα μεγαλόπνοα πλάνα επέκτασης που είχε εξαγγείλει προ διετίας, κατάφερε να έχει ζημιές ύψους 62 εκατ. ευρώ περίπου και αύξηση κύκλου εργασιών κατά 1,7% μόνο (στα 2,3 δισ. ευρώ περίπου).

[Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ] Η αντιστροφή της ανοδικής πορείας της αλυσίδας discount είναι εντυπωσιακή, ειδικά όταν η Tesco, μετά τις εξαγγελίες των επεκτατικών της πλάνων, την αντιμετώπιζε ως σημαντικό ανταγωνιστή. Πέρυσι η εταιρεία είχε κέρδη ύψους 106 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη της είχαν αυξηθεί κατά 32%. Η Aldi, παρόλο που είναι φειδωλή σε δηλώσεις προς τον τύπο, υποστήριξε πως οι ζημιές προήλθαν από την επένδυση που πραγματοποίησε στην ανακαίνιση καταστημάτων της, ενώ παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως έχει αρχίσει να κλείνει παλιά της σημεία πώλησης.

Η Aldi το 2008 είχε ανακοινώσει πως θα ανοίγει ένα κατάστημα την εβδομάδα. Η Tesco, προχώρησε τότε στο λανσάρισμα των δικών της discount καταστημάτων, χρίζοντας τον εαυτό της ως τον «μεγαλύτερο discounter της Βρετανίας».

σελφ σερβις (T. 399)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Σοκολάτα: Ακόμη πιο γλυκιά φέτος…

Σημαντικά αυξάνονται φέτος οι πωλήσεις της σοκολάτας σχεδόν σε όλες τις υποκατηγορίες της και, όπως αναμένεται, η εν λόγω τάση θα έχει συνέχεια. Στο μεταξύ, η ζήτηση οδηγείται όλο και πιο έντονα από το μεγάλο διεθνές ρεύμα υπέρ των φυσικών, υγιεινών προϊόντων, με οικολογικές προδιαγραφές παραγωγής και η σοκολατοβιομηχανία δεν σταματά να ανταποκρίνεται, με νέα λανσαρίσματα και υποσχέσεις συνδυασμού απόλαυσης και υγιεινής διατροφής.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION